Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Samen voor een


vitale, bereikbare regio

Samen voor een


vitale, bereikbare regio

Samen voor een


vitale, bereikbare regio

Samen voor een


vitale, bereikbare regio

Logistiek

De logistiek van jouw organisatie efficiënter, betrouwbaarder en goedkoper? Het kan! Onze logistiek makelaar Freek Boele heeft al heel wat bedrijven hierover geadviseerd. Denk bijvoorbeeld aan:

- bundeling van vervoersstromen
- slimme stadsdistributie
- meer vervoer over water

Bijkomend voordeel: in onze regio zorgt slimme logistiek voor minder goederenvervoer over de weg, waardoor er minder vertraging ontstaat in de spits.

Ontvang subsidie voor de overstap naar duurzaam transport!

Ben je ondernemer in Gelderland? En wil je de overstap maken naar duurzaam transport? Meld je aan voor een subsidie!

Ondernemers kiezen voor schoon vervoer, regio ondersteunt de overstap

Diverse bedrijven werken hard aan het slimmer en schoner maken van mobiliteit. Dat gebeurt onder meer in Deventer. Nog eens drie ondernemers uit de Overijsselse Hanzestad stappen over op duurzame vervoersmiddelen. Daarmee komt de teller op vijftien ‘overstappers’ in de gehele Cleantech Regio. Wethouder Frits Rorink, tevens portefeuillehouder Mobiliteit van de regio, reikte op vrijdag 14 december de drie vervoersmiddelen uit aan de Deventer ondernemers.

Rekenhulp van ervarings-deskundige: wat kost een e-bestelbus nou uiteindelijk?

Duurzaam ondernemer is voor Hans Tiebot, eigenaar van Bloemsierkunst Flierman, een belangrijk onderwerp. Zijn bloemenzaak ontving dan ook in 2017 het zilveren certificaat Barometer Duurzame Bloemist. Het was een logische keuze voor Tiebot om over te stappen op een e-bestelbus, maar hij wilde eerst weten wat dat nou eigenlijk kost. En wat bleek? De elektrische bestelbus is onderaan de streep niet eens duurder. Als ervaringsdeskundige deelt hij zijn tips voor collega-ondernemers.

Bloemsierkunst Flierman geïnspireerd door collega-ondernemers

Goed voorbeeld doet volgen, zo bleek maar weer tijdens de afsluiting van de Green Week Apeldoorn. Hier kregen diverse ondernemers de sleutel van hun nieuwe, duurzame vervoermiddel uitgereikt. Bloemsierkunst Flierman besloot om het goede voorbeeld van zijn collega-ondernemers te volgen. Hans Tiebot stapte ter plekke over op een e-bestelbus.

Voordelen van een fietskoerier

Dagelijks worden er in Nederland vele honderdduizenden duizenden pakketjes bezorgd. De meeste bezorgservices komen deze met een bestelbus afgeven. Maar er bestaat een veel duurzamer alternatief. Fietskoeriers brengen de pakketten rond met een vrachtfiets. Speciaal voor ondernemers zetten wij een aantal voordelen van deze ‘slimme krachtpatser voor transport’ op een rij.

Valk Vers kiest een duurzame weg van plant naar bord

“De vrachtfiets is ideaal voor overdag. We kunnen de bestelbus veel vaker laten staan.”
Valk Vers stapte tijdens de vrachtfietsactie van de Cleantech Regio over op het duurzame vervoermiddel. De maaltijdleverancier bezorgde voorheen alle maaltijden met een bestelbusje. Nu gebruiken zij deze alleen nog ’s avonds voor de langere afstanden.

Apeldoornse ondernemers stappen over op duurzaam vervoer

Apeldoorn stond tijdens de Green Week een week lang in het teken van duurzaamheid. Een mooi moment om over te stappen op een duurzaam vervoermiddel, vonden vier Apeldoornse ondernemers. Zij ontvingen op zaterdag 13 oktober de sleutels van wethouder Mark Sandmann tijdens de feestelijke afsluiting van de Green Week.

Ekoplaza Deventer vindt duurzame bezorgservice een succes

De supermarkt is gespecialiseerd in 100% biologische levensmiddelen. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de speciaalzaak. Voor Ekoplaza dus een belangrijke reden om te zoeken naar een duurzamere manier voor de bezorging van hun boodschappen.

Sparerib Express Deventer blij met nieuwe bezorgoplossing

Sparerib Express Deventer was een van de deelnemers aan de vrachtfietsactie van de Cleantech Regio in maart 2018. Inmiddels gebruikt de maaltijdleverancier de vrachtfiets een half jaar. Tot volle tevredenheid: “De fiets heeft alleen maar voordelen.”

Vrachtfiets voor FM Döner in Twello

Inwoners van Twello die zin hebben in een pizza of broodje döner kunnen hun maaltijd nu duurzaam laten thuisbezorgen. Horecazaak FM Döner heeft onlangs via de vrachtfietsactie van Cleantech Regio een vrachtfiets aangeschaft. Een slimme zet van ondernemer Zekai Koyuncu!

"Wat ons bindt is de liefde voor de fiets"

In de Cleantech Regio groeit in Deventer het aantal ondernemers dat kiest voor duurzame logistiek via Fietskoerier Deventer, vertelt Jolien Posthumus.

Succesvoorbeelden

Veel organisaties in de regio hebben de voordelen ontdekt van distributie per fietskoerier. Lees hier meer over deze succesvoorbeelden op het gebied van logistiek.

Fietskoerier Deventer en Broodbode Deventer vloggen over de vrachtfietsactie

Joost Arends van Fietskoerier Deventer en Ivan Hrabinsky van Broodbode Deventer vloggen over de vrachtfietsactie: zij zijn enthousiast! Wil jij ook zo’n mooie elektrische vrachtfiets? Grijp nu nog je kans om er eentje te proberen!

De vrachtfietsactie van Cleantech Regio is inmiddels beëindigd.

Logistiek makelaar Freek Boele stelt zich voor

Slim goederenvervoer betekent ook betere dienstverlening in termen van efficiëntie, betrouwbaarheid en kosten. Onze logistiek makelaar Freek Boele adviseert organisaties in de Cleantech Regio hier graag over!