Is containervervoer over water iets voor jouw bedrijf?

18 december 2023

Vanaf 1 januari 2024 is de containerterminal Inland Terminal Deventer in de binnenhaven van Deventer in gebruik. Wekelijks zullen er tussen Deventer en de havens van Rotterdam en Antwerpen twee tot vier afvaarten plaatsvinden. Zo ontstaat er een betrouwbare verbinding voor containervervoer van en naar de Regio.

Ben je als bedrijf gevestigd in de Regio Stedendriehoek, dan wil je misschien weten of containervervoer vanuit de Inland Terminal Deventer iets voor jou is. Belangrijke voorwaarde: als bedrijf verscheep of ontvang je goederen per container. Komt de container uit Rotterdam of Antwerpen of stuur je ze daar naar toe, dan wordt de Inland Terminal Deventer interessant voor je.

Vervoer van een zeecontainer per binnenvaartschip in plaats van per vrachtwagen kan veel voordelen hebben. Denk daarbij aan financiële voordelen, voordelen op het gebied van duurzaamheid en op het vlak van betrouwbaarheid. Je hebt immers niet te maken met files, waardoor tijdige aankomst van jouw goederen gegarandeerd is. Ga maar na: een containerschip vervoert net zoveel containers als 100 vrachtwagens. Dat maakt containervervoer per schip een milieuvriendelijke optie. Bovendien neemt hiermee de druk op het wegennet van en naar de Regio af.

Wil je meer informatie?

Wil je je oriënteren op containervervoer vanuit de Inland Terminal Deventer? Neem dan contact op met Soufiane Benslimane, onze logistiek makelaar van Slim en Schoon Reizen. Hij kan je adviseren en, geheel vrijblijvend, in contact brengen met de specialisten van de terminal.

Liever direct contact met ITD? Ga dan naar: https://inlandterminaldeventer.com/

Neem contact op

  • Soufiane Benslimane

    Logistiek Makelaar

    06 11 76 30 39