Mobiliteitsbeleid

Een goed mobiliteitsbeleid

Slim werken en bewust én anders reizen maakt organisaties beter bereikbaar en aantrekkelijker als werkgever. Bovendien: werknemers worden productiever. Maar waar begin je? Met een goed mobiliteitsbeleid.

Met één goed beleid behaal je meerdere doelen!

Vragen klanten om een duurzame bedrijfsvoering? Vinden je medewerkers het belangrijk? Met een modern mobiliteitsbeleid ben je aantrekkelijker voor klanten, (potentiële) medewerkers, business partners of omwonenden die duurzaamheid en leefbaarheid óók belangrijk vinden. Daarnaast vraagt de overheid steeds meer van bedrijven om in actie te komen. Met duurzame mobiliteit bereik je dus heel wat verschillende doelen en ambities. Weten hoe? We helpen je graag.

Drie hoofdlijnen om mee aan de slag te gaan

Misschien wel de gemakkelijkste manier om duurzamer te worden is je medewerkers minder te laten reizen en ze hybride te laten werken. Niet reizen betekent nul CO2 en een vermindering van het aantal reisbewegingen zorgt ook voor minder files. Bovendien heb je minder – dagelijks verwarmd – kantoor nodig. Een elektrisch wagenpark zorgt ook voor minder CO2-uitstoot én het bereidt je voor op de toekomst. Ook het vervangen van de auto door bijvoorbeeld ov en fiets levert pure winst op. Voor milieu, maatschappij en voor je bedrijf.

Neem duurzame mobiliteit structureel op in je beleid

Duurzame mobiliteit verdient een vaste plaats in je mvo-beleid. Arjan Keijzer, onze mobiliteitsregisseur helpt je graag op weg. Hij kan vertellen hoe dit aanpakken, bijvoorbeeld met een grondige analyse via de mobiliteitsscan. Of een Hybride Werken Plan op maat. Al onze diensten zijn gratis.

Neem contact op

 • Arjan Keijzer

  Mobiliteitsregisseur

  06 24 12 88 80
 • Laat je inspireren door andere werkgevers!

  Lees meer

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen over Slim & Schoon Reizen.