Stapsgewijs naar een steeds kleinere ecologische footprint in logistiek

Als ondernemer staat Marc van Gerrevink, directeur van Gerrevink Afvalrecycling, voor de uitdaging van zero-emissiestadslogistiek. Een regeling die vanaf 1 januari 2025 in veel Nederlandse stadscentra geldt. Omdat het verplichten van elektrische voertuigen niet Marc zijn voorkeur heeft, gelooft hij sterk in het vinden van alternatieven buiten de regeling. “We moeten realistische doelen stellen die passen bij de uitdagingen van vandaag”, zegt hij. Marc benadrukt de noodzaak om de huidige vervoersbewegingen met de bijbehorende CO2-uitstoot te verminderen.

Wat doet Van Gerrevink zelf om hieraan bij te dragen? “Samen met 12 concurrenten werken we aan het verminderen van het aantal vervoersbewegingen in de binnenstad. In Apeldoorn wordt bijvoorbeeld afval nu opgehaald met 1 vrachtwagen in plaats van 5.”

Ook investeert Van Gerrevink in duurzaam woon-werkverkeer. Zo fietst 20% van de medewerkers naar het werk, dankzij elektrische fietsen die ze van het bedrijf hebben gekregen. “Het is niet alleen een investering in onze medewerkers, maar het vermindert ook de CO2-uitstoot, bespaart parkeerruimte en bevordert de gezondheid van onze werknemers.” Meer van Marc van Gerrevink zijn verhaal horen? Bekijk het fragment hieronder.