Fietsbeleid

Collega’s die fietsen zijn fitter en minder vaak ziek dan hun collega’s die veel autorijden. Hun CO2-uitstoot is nagenoeg nul en fietsen is goedkoop voor jou als werkgever. Een fietser kost je jaarlijks gemiddeld zo’n € 550. Het openbaarvervoer is zes keer duurder en een leaserijder kost maar liefst 32 (!) keer meer. Tel uit je winst!

 

Zo maak je fietsen extra aantrekkelijk

Zorg dat je basis op orde is. Met bijvoorbeeld een goede fietsenstalling en oplaadpunten voor e-bikes. Geef je fietsers een reiskostenvergoeding. Dit kan onbelast binnen de WKR, óók voor medewerkers die dichtbij wonen. Stel deelfietsen en e-bikes beschikbaar. Eventueel met combinaties met het openbaar vervoer. En bied je medewerkers voordelig een fiets aan. Een ‘fietsplan’ kent verschillende fiscale mogelijkheden. Lees er alles een fiets van de zaak.

 

Zo helpen wij je

Interesse in een fietsregeling? Zo helpen wij jouw organisatie:

 • Samen met jou inventariseren wij de huidige regelingen en vergoedingen voor woon-werkverkeer (leaseauto’s, ov- en kilometervergoeding, fietsplan, enz);
 • Wij verkennen je wensen en voorwaarden voor een fietsregeling, denk aan: Is er nog voldoende vrije ruimte in de WKR voor een fietsregeling? Wil de organisatie kosten maken om het fietsen te stimuleren? Aan wie wil je de fiets aanbieden?
 • Wij laten je zien welke mogelijkheden je hebt om fietsen te verstrekken, en wat de consequenties hiervan zijn, bijvoorbeeld qua kosten. We gebruiken hiervoor een slimme rekentool waarmee we heel eenvoudig mogelijkheden én kosten voor je inzichtelijk kunnen maken.

 

Fietsregeling, wat kan er zoal?

 • Geef je medewerker een fiets van de zaak in plaats van een reiskostenvergoeding. Vanaf 2020 betaalt de medewerker hierover 7% bijtelling;
 • Bekostig de fiets vanuit de Werkkostenregeling. De medewerker betaalt dan niets;
 • Koop de fiets voor je medewerker en laat hem deze terugbetalen via een renteloze lening.

Hoeveel medewerkers kunnen op de fiets naar het werk?

Hoeveel medewerkers kunnen op de fiets naar het werk? Waar liggen de kansen en wat levert het op als je dingen verandert? Met de gratis mobiliteitsscan wordt dit in één oogopslag duidelijk.

Neem contact op

 • Arjan Keijzer

  Mobiliteitsregisseur

  06 24 12 88 80
 • Laat je inspireren door deze verhalen

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen over Slim & Schoon Reizen.