Terugblik themabijeenkomst ‘innovatie en samenwerking’ Logistiek Netwerk Regio Stedendriehoek

5 juli 2023

Op 27 juni vond de tweede themabijeenkomst plaats van het Logistiek Netwerk Regio Stedendriehoek. Dit keer schoven 34 professionals uit de regio aan bij gastheer Auping om meer te horen over innovatie en samenwerking binnen de logistieke wereld en hoe die combinatie een belangrijke rol speelt bij de verbetering van het bedrijfsresultaat. De 34 gasten, logistiek professionals uit onderwijs, overheid en het bedrijfsleven in de regio, kregen door de gastheer van de dag, Roy van Egmond, Supply Chain Manager bij Auping een inspirerend inkijkje in de manier waarop het ordergestuurde supply chain proces bij Auping is ingericht en functioneert.

Logistiek bij Auping

Uitgangspunt bij Auping is de klantorder. Er is dan ook geen beddenvoorraad bij Auping te vinden. Roy schetste hoe het hele productie- en logistieke proces verloopt van klantorder tot uitlevering. Verschillende stromen van hout, metaal en textiel komen op fascinerende wijze bij elkaar, en dat leidt uiteindelijk tot een scala van verschillende bedconfiguraties. Dat vergt flexibele productie, goede beheersing van goederenstromen en nauwe samenwerking met leveranciers en logistieke dienstverleners. En dat alles in een veranderende markt die steeds minder voorspelbaar wordt.

 

TSN Groen en emissieloze distributie

Andries Vlot, CEO van TSN Groen, vertelde over de duurzame keuzes die zijn bedrijf maakt. TSN Groen is specialist op het gebied van emissieloze distributie en hoogwaardige dienstverlening. In 2020 switchte het bedrijf van dieselwagens naar EV. Inmiddels rijden er 60 EV-wagens van TSN Groen door de regio. Het aanbod aan auto’s is voor TSN echter te beperkt en daarom is de logistiek specialist een eigen bedrijf gestart waar dieselvoertuigen tot EV-wagens worden omgebouwd.

TSN Groen heeft momenteel 6 regiohubs in Nederland (o.a. in Goor) en dat aantal wordt de komende tijd uitgebreid naar 12 voor een landelijke dekking. Andries gaf aan dat hij dat het liefst in samenwerking doet met lokale partijen/dienstverleners. Een aflevering in Lochem is in zijn ogen anders dan in Den Haag. Een strakke bedrijfsvoering en uniformiteit is wel een vereiste om overal dezelfde kwaliteit te kunnen bieden. Samenwerking met fietskoeriers, bijv. in Deventer en Zutphen is in de ogen van Andries een mogelijke volgende stap. De afspraken werden al gemaakt!

 

Het logistiek netwerk in gesprek

Na alle presentaties vond een levendige discussie over innovatie en samenwerking plaats. Vragen als: hoe stimuleer je innovatie als directeur? Hoe krijg je input van je werknemers/collega’s? Hoe werk je samen als verlader met vervoerders? Hoe werk je als vervoerders onderling samen? En ga je voor uniformiteit en eenvormigheid of voor diversiteit en eigen kleuren en identiteiten? kwamen ter sprake. Tijdens de geanimeerde borrel na afloop werden onderlinge vervolgafspraken gemaakt, waarna de deelnemers geïnspireerd en vol energie huiswaarts gingen.

 

 

 

Op de hoogte blijven van het logistiek netwerk?

Er komen meer evenementen aan. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze plaatsvinden en wat het thema is, neem dan contact op met Freek Boele, logistiek makelaar van de Regio Stedendriehoek.

Neem contact op

  • Soufiane Benslimane

    Logistiek Makelaar

    06 11 76 30 39
  • Meer nieuws

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen over Slim & Schoon Reizen.