Terugblik 26 juni: ‘Grip op duurzame mobiliteit’: bekijk alle webevent fragmenten

28 juni 2023

Maandag 26 juni vond de derde editie van het webevent ‘GRIP op duurzame mobiliteit’ plaats, live uitgezonden vanuit de Gasfabriek in Deventer. Hier vind je alle losse fragmenten over duurzame mobiliteit, het eerste prototype van de waterstof-truck, het Zero-Emissie beleid in de binnenstad en gedragsverandering.

 

Fragment 1: Mobiliteit bij de politie

Tafelheer Leander Witjes werkt al meer dan 45 jaar bij de politie. Na verschillende functies kwam hij terecht op de afdeling duurzaamheid en slimme mobiliteit. In dit fragment vertelt hij over de plannen van de politie om de C02 flink naar beneden te schroeven, door gebouwen te verduurzamen en zowel het zakelijke als woon-werkverkeer duurzamer in te richten. Hoe ze dat doen zie je hieronder!

 

 

Fragment 2: De innovatie app voor parkeerproblematiek

In het webevent van 13 maart was Paul Claessen te gast en vertelde hij over een innovatie app, bedacht door een groep studenten van de opleiding Automotive, als oplossing voor de parkeerproblematiek van de politie. In dit webevent komt Paul met een mooie update: er is een investeerder gevonden om de app te realiseren en de studenten verder te ondersteunen. Check de video voor de update!

 

Fragment 3: Verduurzaming van productie en mobiliteit binnen MKB

We verwelkomen Marsha Oosterbaan, Senior Beleidsmedewerker Werkgeversaanpak bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Cathy Eijkelenkamp en Michael Schotman, van State of Football aan tafel. Marsha vertelt over de rapportage verplichting voor C02 uitstoot voor MKB-bedrijven en hoe zij vanuit het ministerie bijvoorbeeld kennisdeling kunnen faciliteren.

Als klein MKB vertellen Cathy en Michael hoe zij omgaan met de verduurzaming van de productie en mobiliteit van hun voetbal merchandise en woon-werkverkeer. Weten hoe? Check de video.

 

 

Fragment 4: Het eerste prototype van de waterstof-truck

Roy van Verseveld, Operations Manager bij Vos Transport vertelt over het eerste prototype van de nieuwe waterstof-truck en hun ambitieuze stap naar waterstoflogistiek. Benieuwd naar hoe die eruit ziet? Bekijk het fragment.

 

 

Fragment 5: Van binnenstad naar stadspark

De binnenstad van Apeldoorn wordt een zero-emissie zone. Als projectleider draagt Tako de Jong bij aan de transitie. Samen met Marco Wenzkowski gaat hij in gesprek met ondernemers om hen te adviseren en klaar te stomen voor de verandering. Maar hoe reageren ondernemers hierop en hoe faciliteer je deze gedragsverandering? Daar vertelt Joyce Croonen, oprichter van gedragsbureau Duwtje, meer over! Check de video.

 

 

Bekijk het volledige webevent 

Bekijk hier de hele opname van de derde editie van het webevent ‘Grip op duurzame mobiliteit’

 

 

Wat doen andere werkgevers uit de regio?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen over Slim & Schoon Reizen.