Donderdag 25 mei is het fiets naar je werk dag

24 mei 2023

Handige fietsapps maken je rit nog leuker

Donderdag 25 mei is het Fiets naar je Werk Dag. Op die dag laten werknemers de auto staan om op de fiets naar het werk te gaanFietsen kent veel voordelen: het is gezond, vergroot ons geluksgevoel en is goed voor de portemonnee en het milieu.

Een kwart van alle verplaatsingen in ons land gaat met de fiets. Dat is nergens in de wereld zo hoog. Toch is er ook nog veel te winnen. Een derde van alle autoverplaatsingen in Nederland is korter dan 5km. Naar werk, winkel of school: vaak een afstand die voor velen prima te fietsen is. Uit gedragsonderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat blijkt dat bijna 7 op de 10 intensieve autogebruikers eigenlijk graag meer fietsen.

 

Fiets naar je Werk Dag

Donderdag 25 mei is de Fiets naar je Werk Dag. Een mooi moment om de fiets te pakken en te ervaren dat fietsen naar werk een uitstekende afwisseling kan zijn voor de auto. De Regio Stedendriehoek biedt via Slim Schoon Reizen ook nog eens toegang tot twee handige fietsapps: Schwung enRing- Ring. Na aanmelding communiceren deze apps met veel stoplichten in Apeldoorn, Deventer en de regio. Zo weten deze stoplichten dat fietsers eraan komen en gaan ze sneller op groen. Zo wil de regio fietsen voor haar inwoners nog aantrekkelijker maken.

 

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen over Slim & Schoon Reizen.