Online informatiebijeenkomst waterstof in mobiliteit op 19 april

13 april 2023

Is jouw bedrijf van plan de overstap te maken naar rijden op waterstof of heb je plannen om een waterstoftankstation te ontwikkelen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst Waterstof in Mobiliteit op 19 april.

 

Op 19 april om 15:00 uur houdt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een online informatiebijeenkomst Waterstof in Mobiliteit. In de bijeenkomst wordt je bijgepraat over de subsidieregeling en horen zij graag wat jouw bedrijf vanuit zo’n regeling nodig heeft. Tijdens de bijeenkomst en in de chat wordt de gelegenheid geboden om vragen te stellen.

 

Voor wie is de bijeenkomst interessant?

Voor waterstoftankinfra exploitanten, transporteurs, verladers en andere bedrijven die geïnteresseerd zijn in waterstof als duurzame transportoplossing.

 

Wanneer?

Woensdag 19 april, 15.00 – 16:15 uur. Online.

 

Waarom?

Het gebruik van waterstof in het wegvervoer moet worden opgeschaald, om zich te kunnen ontwikkelen tot een volwaardig zero emissie alternatief. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ontwikkelt een subsidieregeling om dit mogelijk te maken.

 

Meld je aan!

Aanmelden kan via deze link: Registreren | Waterstof in Mobiliteit

—–

 

Uit de praktijk in Zupthen: De waterstoffabriek GldH2

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de realisatie van een waterstoffabriek in Zutphen: GldH2. Met behulp van de Cleantech Regio Deal moet deze eind 2023 verrijzen op industrieterrein De Mars. ‘Met de fabriek gaan we voorzien in een groot deel van de toekomstige regionale behoefte aan waterstof.’ Ook in Deventer wordt ingezet op waterstof. Zo krijgt het tankstation van TotalEnergies op het A1 bedrijvenpark een waterstofvulpunt.

GldH2 is een initiatief van Paul Bombeld, Jan Fikken, Wiebe Boer en wijlen Ben de Vries en zal vooralsnog voorál de industrie en mobiliteit van waterstof moeten gaan voorzien. Paul Bombeld: ‘De komende jaren komt er nog geen waterstof in de huizen, maar grote industrie en vervoer kan sneller overstag.’ De waterstoffabriek wordt gebouwd op het terrein van het bedrijf Aurubis in Zutphen, producent van koper en messing strips.

 

Schaalbaar tot 10 megawatt

GldH2 wil de verschillende verbruikers aan de fabriek koppelen via ondergrondse waterstofleidingen. De fabriek start eind 2023 met het maken van 2 megawatt waterstof per jaar. De fabriek wordt schaalbaar tot 10 megawatt. De bouw van de waterstoffabriek van GldH2 in Zutphen wordt mede gefinancierd vanuit de Regio Deal Cleantech Regio.

Lees het hele verhaal over de waterstoffabriek hier.

Op de hoogte blijven van het logistiek netwerk?

Er komen meer evenementen aan. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze plaatsvinden en wat het thema is, neem dan contact op met Freek Boele, logistiek makelaar van de Regio Stedendriehoek.

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen over Slim & Schoon Reizen.