Terugblik 13 maart ‘Grip op duurzame mobiliteit’: bekijk alle webevent fragmenten

6 april 2023

Maandag 13 maart vond de tweede editie van het webevent ‘GRIP op duurzame mobiliteit’ plaats, live uitgezonden vanuit de Gasfabriek in Deventer. Hier vind je alle losse fragmenten over waterstof, parkeerproblematiek en het inrichten van de laadinfrastructuur.

 

Fragment 1 – Een update over waterstof

 

Tijdens het webevent van 28 november concludeerde we al dat waterstof veelbelovend is, een echt hot item. Maar tegelijkertijd staan de ontwikkelingen nog in de kinderschoenen. Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en heeft Paul Bombeld, waterstofexpert, een belangrijke update over waterstof vrachtwagens en bussen, de waterstoffabriek in Zutphen en nog veel meer. Check het fragment hieronder!

 

Fragment 2 – Parkeerproblematiek Gelre Ziekenhuizen: slim omgaan met parkeerplaatsen

 

Michiel Plugge, klantmanager bij Gelre ziekenhuizen, vertelt over hoe zij de parkeerdruk voor medewerkers bij het ziekenhuis in Apeldoorn hebben verlicht. Benieuwd naar hun aanpak? Bekijk het fragment!

 

Fragment 3 – Parkeerproblematiek politie: een andere manier van mobiliteit

 

Michiel Plugge: “Ook bij de politie hebben we parkeerproblemen op verschillende locaties. Bovendien komt 60% van de C02 uitstoot van de politie voort uit mobiliteit. Daarom willen we medewerkers met een andere manier van mobiliteit kennis laten maken.” Studenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen bogen zich daarom over de vraag: hoe kunnen we het parkeerprobleem van de politie oplossen en hoe kunnen we die oplossing op landelijke schaal uitrollen? Het antwoord op die vraag check je in het fragment.

 

Fragment 4 – De laadinfrastructuur inrichten zonder overbelasting van het netwerk

 

Tafelgast John Arts, projectleider logistiek en faciliteiten bij Royal Reesink B.V., vertelt over hun laadinfrastructuur: “Op dit moment hebben we 110 elektrische voertuigen in gebruik en op 37 locaties laadinfrastructuur aangelegd. Als alle medewerkers die deze auto’s gebruiken op hetzelfde moment op maximaal vermogen willen laden worden de locaties echter overbelast. We zagen dit probleem al een aantal jaar geleden aankomen en hebben toen gelijk een oplossing gezocht en gevonden.” Benieuwd naar die oplossing? Check het fragment.

 

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen over Slim & Schoon Reizen.