19 januari: bijeenkomst over de nominerende regeling

19 januari 2022

Heb jij je mobiliteitsregistratie van jouw medewerkers al op orde? Je hebt nog een half jaar. Op 19 januari organiseren we samen met stadscampus De Kien een informatiebijeenkomst voor ondernemers over de Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit. Hulp nodig? Kom naar de bijeenkomst, van 15.00 tot 17.00 uur bij Saxion Deventer.

 

De Normerende Regeling: wat is dat ook alweer?

Naar verwachting gaat per 1 juli 2023 de Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit gelden. Concreet houdt deze regeling in dat bedrijven met 100 of meer werknemers verplicht moeten rapporteren over alle werkgebonden kilometers van jouw medewerkers, zowel zakelijke kilometers als kilometers voor woon-werkverkeer. Ook combinaties van reizen (zoals fiets en trein) moeten apart worden aangeleverd. Het Rijk beoordeelt aan de hand van de data in Nederland of de doelstellingen uit het Klimaatakkoord worden gehaald.

 

Wat kan je verwachten?

Je vraagt je misschien af welke impact deze regeling heeft op jouw bedrijf. Waar begin je? Wat is de beste aanpak? In deze bijeenkomst gaan we daarom samen in op wat de nieuwe wet inhoudt, wat je precies moet registreren en hoe bedrijven dit kunnen aanpakken. Maar we praten ook over welke kansen er liggen en wat we voor elkaar kunnen betekenen in dit proces. Laat je informeren en praat mee! Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar dekien@deventer.nl.

 

Programma

14.45     Inloop
15.00     Opening
15.05     Mobiliteit, CO2-uitstoot, talentwerving, ruimtegebruik en andere relevante uitdagingen
15.20     CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit: de regeling. Spreker: Jos Hollestelle
16.20     Resultaten StadsLAB-onderzoek: leeft de maatregel? Door studenten Saxion hogeschool
16.35     Een verplichting of juist een kans, met Martijn Engelberts van Witteveen en Bos en Arjan Keijzer, mobiliteitsregisseur Cleantech Regio
16.55     Afsluiting
17.00     Netwerkborrel

 

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen over Slim & Schoon Reizen.