Webevent GRIP op duurzame mobiliteit

4 april 2024

Maandag 8 april vind de vijfde editie van het webevent ‘GRIP op duurzame mobiliteit’ plaats, live uitgezonden vanuit de Gasfabriek in Deventer. 

Heb jij of heeft jouw organisatie ambities op het gebied van duurzame mobiliteit maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je op zoek naar goede voorbeelden? Of wil je gewoon meer informatie? Meld je dan aan voor het webevent.

Benieuwd naar de vorige editie? Bekijk hieronder de fragmenten terug van 13 november 2023. Bekijk hier het hele webevent terug.

Vijfde editie

Deze editie staat volledig in het teken van ‘je staat er niet alleen voor!’ De tafelgasten kunnen hier dan ook uitstekend over meepraten! Lees hieronder hun persoonlijke verhalen.

Tafelgasten webevent GRIP 8 april

 • Peter Kooyman, directeur By-Ar en Poldar-groep
 • Pouwel Inberg, wethouder Gemeente Brummen
 • Christiaan Rasch, directeur van Mobility Label
 • Arjan Keijzer, mobiliteitsregisseur van Regio Stedendriehoek
 • Marc van Gerrevink, directeur Van Gerrevink afvalrecycling
 • Marc Seesing, directeur Schotpoort Transport Groep BV
 • Soufiane Beslimane, Logistiek makelaar Regio Stedendriehoek

Gelijk aanmelden?

Maak kennis met de tafelgasten

 

Peter Kooyman

Directeur Poldar Groep en byAr

Peter Kooyman is directeur van byAr Bicycle Company en de Poldar Groep. Middels deze bedrijven biedt hij de By-Ar-bicycle als totaalpakket in de B2B-markt aan. Bedrijven ontvangen daardoor niet alleen een mooie, duurzame én onverwoestbare fiets maar ook 24/7 service en fietsenstalling met laadstations op zonne-energie. Als kers op de taart biedt deze combinatie van bedrijven ook de emito-app aan. De app communiceert met de fiets en vertelt de gebruiker onder andere hoe veel co2-uitstoot er wordt bespaard door te fietsen.

Peter sluit aan bij de volgende editie van het GRIP-webevent. Deze editie staat in het teken van fietsbeleid. Wil je meer weten over:

 • Hoe de onverwoestbare fiets gemaakt wordt?
 • De 24/7 service?
 • Of de laadstations?
 • Wat de Emito-app allemaal aan informatie biedt?

Meld je hier aan voor het webevent en hoor Peters verhaal op 8 april.

 

Pouwel Inberg

Wethouder Gemeente Brummen

Sinds 2019 werkt Pouwel Inberg als wethouder voor de gemeente Brummen. Dit jaar ligt zijn focus op het creëren van een alomvattende visie op mobiliteit. Volgens Pouwel is op dit punt samenwerking tussen gemeenten en bedrijfsleven in de regio het allerbelangrijkst. “De gemeenten kunnen de fietsinfrastructuur verbeteren, maar we moeten samen met bedrijven kijken hoe we het autogebruik kunnen verminderen.” Daarin ziet Pouwel een belangrijke rol voor de last-mile-aanpak: van huis met de auto of het OV en de laatste kilometers op de fiets.

Pouwels boodschap? “We hebben allemaal onze verantwoordelijkheid. Als meer van onze medewerkers of collega’s in de auto stappen, raakt de regio verstopt. En dan heb ik het nog niet eens over de gezondheidsvoordelen van fietsen. Laten we er samen voor zorgen dat we deze beweging op gang krijgen, met betere fietsverbindingen en minder auto’s.”

Met deze boodschap sluit Pouwel aan als tafelgast tijdens het GRIP-webevent op 8 april. Benieuwd naar meer? Meld je hier aan.

 

Christiaan Rasch

Directeur MobilityLabel

Als bedrijf met meer dan 100 medewerkers is het je vast niet ontgaan: de WPM-rapportageverplichting gaat in. Het klinkt als een hele kluif: van alle medewerkers rapporteren hoeveel kilometers er met wat voor een voertuig wordt gereden. Christiaan Rasch, directeur van MobilityLabel, ziet de regeling als een kans. Een kans om te kijken naar wat er nog beter kan!

Hoe dan? MobilityLabel ontwikkelde een interactieve mobiliteitsscan voor woon-werkverkeer die gratis wordt aangeboden aan werkgevers in de Regio Stedendriehoek. Die scan levert een handig digitaal dashboard op. “We zeggen altijd: met die resultaten kan je spelen! Draai eens aan de knoppen en verplaats de schuifjes. Je ziet dan gelijk hoeveel medewerkers op een andere manier naar het werk kunnen en wat het effect daarvan is op kosten, CO2-uitstoot en parkeerplekken.” Voor de WPM-rapportage is er inzicht nodig in hoe je medewerkers reizen en hoeveel kilometers. Hiervoor biedt MobilityLabel een online enquête aan. Deze vullen medewerkers in en de resultaten komen automatisch in het dashboard terecht. Je ziet gelijk hoeveel kilometers er met welke voertuigen worden gemaakt.

Een win-win-situatie wat Christiaan betreft: “Als organisatie moet je tegenwoordig verantwoording afleggen voor je footprint. Voor veel bedrijven is mobiliteit daar een groot onderdeel van, soms meer dan de helft. Met de resultaten in het dashboard maak je eenvoudig de WPM-rapportage. En nog belangrijker: je kunt meteen interventies inzetten die gebaseerd zijn op feiten en cijfers.” Wil je van Christiaan meer horen over de mobiliteitsscan en de WPM-rapportage? Meld je dan aan voor webevent-GRIP op 8 april.

Marc van Gerrevink

Directeur Van Gerrevink Groep

Als ondernemer staat Marc van Gerrevink, directeur Van Gerrevink B.V. voor de uitdagingen om uitstoot te verminderen. Naar zijn mening heeft Green Deal ZES (zero emissie zones) de verduurzaming van het Nederlandse wagenpark vertraagd en schaadt deze politieke ambitie het milieu. “We moeten realistische doelen stellen die passen bij de uitdagingen van vandaag”, zegt hij. Marc benadrukt de noodzaak om de huidige vervoersbewegingen met de bijbehorende CO2-uitstoot te verminderen.

Wat doet hij zelf om hieraan bij te dragen? “Samen met 12 concurrenten werken we binnen Coöperatie OpenWaste U.A. aan het verminderen van het aantal vervoersbewegingen in de binnenstad. In Apeldoorn wordt bijvoorbeeld afval nu opgehaald met 1 vrachtwagen in plaats van 5!”

Ook investeert Van Gerrevink B.V. in duurzaam woon-werkverkeer. Zo fietst 20% van de medewerkers naar het werk, dankzij elektrische fietsen die ze van het bedrijf hebben gekregen. “Het is niet alleen een investering in onze medewerkers, maar het vermindert ook de CO2-uitstoot, bespaart parkeerruimte en bevordert de gezondheid van onze werknemers.”

Meer van Marc van Gerrevink zijn verhaal horen? Meld je hier aan voor het webevent GRIP.

Marc Seesing

Directeur Schotpoort Transport Groep

Eerder was het interview met Marc Seesing al te lezen op onze pagina. Het webevent ‘GRIP op duurzame mobiliteit’ biedt een uitstekend podium voor het verhaal van Schotpoort Transport Groep.

Schotpoort Transport Groep zet stevig in op duurzaam ondernemen. De groep is ISO 14001 gecertificeerd en rapporteert volgens de CO2-prestatieladder trede 4. Marc Seesing: “We zoeken continu naar manieren om onze dienstverlening te verduurzamen. We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Het grootste deel van onze CO2-uitstoot komt van ons wagenpark. We investeren dan ook flink in het verduurzamen van onze vrachtwagens, bestelbussen en auto’s. Inmiddels rijden er vier elektrische vrachtwagens en dit aantal zal in de komende tijd verder groeien. Het zijn forse investeringen, maar we denken hiermee op de behoeften van onze opdrachtgevers in te spelen.”

Meer horen over de vooruitstrevende bedrijfsvoering van Schotpoort Transport Groep? Meld je hier aan voor het webevent GRIP.

 

20 november 2023 Terugblik webevent GRIP: 13 november