Wetten & Regels

Met welke wetten en regelgeving rond duurzame mobiliteit heb je als ondernemer te maken? Als ondernemer moet je je houden aan verschillende wetten en regels rondom mobiliteit. Bovendien zijn er verschillende fiscale voordelen waar je gebruik van kunt maken. De belangrijkste zijn misschien wel de werkkostenregeling (WKR), de reiskostenvergoeding, fiscale regels rondom een fiets van de zaak en – binnenkort – de CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit (ook wel de Normerende Regeling genoemd).

 

Werkkostenregeling (WKR)

Met de werkkostenregeling kun je jouw werknemers onbelast vergoedingengeven. Denk aan een kerstpakket, tablets of sportabonnementen. Lees alles over de werkkostenregeling op de website van de rijksoverheid.

 

Normerende regeling

Heb jij meer dan 100 medewerkers in dienst? Bereid je dan goed voor op de Normerende Regeling, of het Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit. Dit is een verplichte jaarlijkse rapportage van zakelijke kilometers en woon-werkverkeer. Vanaf wanneer deze rapportage ingaat? 1 januari 2024. Lees meer over de normerende regeling.

 

Voordelen voor de fiets

Als het gaat om fietsen zijn er ook regelingen waar je als werkgever je voordeel mee kan doen.

Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit

Heb jij meer dan 100 medewerkers in dienst? Bereid je dan goed voor op de Normerende Regeling, of het Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit. Dit is een verplichte jaarlijkse rapportage van zakelijke kilometers en woon-werkverkeer. Vanaf wanneer deze rapportage ingaat? 1 januari 2024.

Laat je inspireren door koplopers uit de regio

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen over Slim & Schoon Reizen.