Handige apps voor in de auto

14 februari 2024

Welke wegen kunnen jij en je medewerkers het beste mijden? Welke snelheid kan je het beste rijden? Waar kunnen je medewerkers hun elektrische auto opladen? Waar bevindt zich een waterstoftankstation? Slim en Schoon Reizen biedt toegang tot handige, praktische apps voor autogebruikers.

We werken aan een vitale, bereikbare en een gezonde Regio Stedendriehoek. Samen met onze partners streven we naar minder (vracht)auto’s op de weg, schoner vervoer op elektriciteit en waterstof, méér fiets en openbaar vervoer en méér vervoer over water en spoor.

Uiteraard is die ambitie niet van vandaag op morgen behaald. Maar met vernieuwende, praktische en slimme oplossingen dragen we nu al bij aan een bereikbare regio. Ken je, bijvoorbeeld, onze app-pagina voor de auto al?

Check Flitsmeister

Op onze site vind je handige apps om met de auto veilig, op tijd en efficiënt op locatie aan te komen. Wat dacht je van Flitsmeister? Wist je dat deze app handige functies heeft die jouw autorit en die van je medewerkers veiliger maken? Denk aan waarschuwingen voor hulpvoertuigen, gevaarlijke weersomstandigheden, dieren op de weg, of een spookrijder op de route.

Flitsmeister experimenteert met features zoals de actuele stand van verkeerslichten. Je ziet dan op je mobiel wanneer het verkeerslicht op groen gaat en je krijgt een snelheidsadvies, zodat je soepel kan blijven rijden. Het is je eigen groene golf die bijdraagt aan een lager en schoner verbruik met minder fijnstofuitstoot. In de Regio Stedendriehoek staan vooral in Deventer heel veel slimme stoplichten waar de app mee communiceert. Mocht je de app nog niet hebben, download hem voor een steeds veiligere en rustigere autorit.

Ook sneller groen licht?

Download dan de app op je mobiel. Flitsmeister laat vervolgens aan de slimme verkeerslichten weten dat je eraan komt. De app communiceert dus met het stoplicht, zodat deze kan anticiperen. Rij je dus naar een kruispunt toe waar niemand is, dan zal het stoplicht alvast op groen springen. Een simpele feature, maar handig. Vooral in de avond, als het rustig is, kan dit enorm fijn zijn. Bovendien kun je ook via de app al zien of het stoplicht op het kruispunt dat jij nadert op groen of rood staat. Wil jij zien wanneer het verkeerslicht op groen springt? Ga dan in Flitsmeiser naar Extra instellingen – verkeerslichten in Android. Ga naar Instellingen – geavanceerd – extra functies – Time to Green in IoS en help mee aan de ontwikkeling van deze superhandige functie.

Time to Green in Flitsmeister

Handig: Flitsmeister toont hoe lang het nog duurt voor jouw verkeerslicht op groen springt.

Laat mij die handige apps maar eens zien.