Vlot door de stad met een fietsapp

Als je fietst met een (slimme) fietsapp kun je eerder groen licht krijgen bij verkeerslichten. Zo hoef je minder vaak te wachten en fiets je lekker vlot langs de verkeerslichten in Deventer of Apeldoorn. Download en activeer een fietsapp voor onderweg, stop je smartphone veilig in je broekzak en ervaar zelf de voordelen! De apps download je hieronder.

Momenteel zijn er twee slimme fietsapps beschikbaar die in de Regio Stedendriehoek werken: Schwung en Ring-Ring. Download en activeer de app en plaats je smartphone in een houder aan je stuur of in je broekzak – je mag je smartphone onderweg niet bedienen. Zo hoef je niet meer te stoppen om handmatig een knop in te drukken en kun je vlotter doorfietsen. De app doet automatisch zijn werk. Dat maakt fietsen in Deventer en Apeldoorn een stuk sneller en comfortabeler.

 

Download in de Playstore en Appstore

RingRing Playstore
RingRing Appstore

Schwung Playstore
Schwung Appstore

 

Niet altijd voorrang

Je krijgt niet altijd sneller groen licht als je een fietsapp gebruikt. Afhankelijk van de verkeersdrukte en de instellingen van het verkeerslicht krijg je soms eerder groen. En soms krijgen andere weggebruikers voorrang, zoals zware vrachtwagens. Je gemeente investeert op deze manier, samen met Regio Stedendriehoek en de provincie, in betere infrastructuur en schone en slimme vormen van mobiliteit. We zien daar namelijk veel kansen als het gaat om duurzaamheid en het terugbrengen van vertraging onderweg.

Heb je vragen?