Terugblik: GRIP 8 april

18 april 2024

In deze vijfde editie van het GRIP webevent die live werd uitgezonden vanuit de Gasfabriek in Deventer, stond het thema ‘Je staat er niet alleen voor’ centraal. Het was weer een mooie uitzending met waardevolle gesprekken aan tafel!

Hier vind je alle losse fragmenten van de uitzending terug. Gastheer Cor Ottens ging, samen met de speciale tafelgast Pouwel Inberg, wethouder van de gemeente Brummen, in gesprek met koplopers uit de regio.

Daarnaast hebben we ook weer een vast rondje nieuwsfeitjes. Ben je vaste kijker en benieuwd hoe het er nu voor staat met SWIDG? Of Vos Transport? Tot slot presenteren we ook een opkomend event, benieuwd? Klik dan gelijk op de oranje knop hiernaast! 

 

Luister je GRIP liever als Podcast? Klik dan hier voor: Spotify, Apple, Google.

 

Bicycle-mobility as a Service – B.a.a.S.

Aan tafel: Peter Kooyman, directeur By-Ar en Poldar-groep

Zijn een lekke band, losse ketting of kapot zadel redenen om niet te fietsen? Peter Kooijman, directeur van ByAr Bicycle Company en de Poldar Groep, maakte met een team van enthousiaste deskundigen de By-Ar-bicycle: een onverwoestbare fiets. De fiets laadt op met zonne-energie en is daarnaast volledig circulair. ‘’Met deze fiets wil ik laten zien dat duurzaamheid als pijler voor je bedrijf en het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid, heel goed samengaan met commerciële vooruitgang.’’ Leer hieronder meer over de verdere voordelen van de ByAr Bicycle.

 

Een mobiliteitsscan die je direct verder helpt

Aan tafel: Christiaan Rasch, directeur van Mobility Label en Arjan Keijzer, mobiliteitsregisseur van Regio Stedendriehoek

De mobiliteitsscan geeft inzicht in het woon-werkverkeer binnen jouw organisatie en helpt jou bij je verandervraag. De scan ontwikkelt continue. Arjan Keijzer heeft hier veel ervaring mee. ‘’Je hebt inzicht in hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot andere bedrijven en je krijgt actuele informatie.’’ Daarnaast zijn er nieuwe faciliteiten ingebouwd waardoor je voor een groot deel voldoet aan de WPM-regeling. ‘’Het is een fantastisch instrument om het gesprek aan te gaan met bedrijven’’. Bekijk het fragment hieronder.

Stapsgewijs naar een steeds kleinere ecologische footprint in logistiek en mobiliteit

Aan tafel: Marc van Gerrevink, directeur Van Gerrevink afvalrecycling, Marc Seesing, directeur Schotpoort Transport Groep BV en Soufiane Beslimane, Logistiek makelaar Regio Stedendriehoek.

De verduurzaming van mobiliteit in de logistieke sector brengt uitdagingen. Uitdagingen die de tafelgasten goed weten om te zetten in nieuwe mogelijkheden. Benieuwd hoe zij dit doen? Dat hoor je hier!

Nieuws: Save the date Cleaner & Greener

Met: Christa Baas, Logistiek Makelaar van Logistics Overijssel

Op 12 juni organiseren Slim en Schoon Reizen, MKB Deventer, Witteveen+Bos, samen met Ondernemerskring Apeldoorn, Logistics Overijssel & Joint Corridor Off-Road ‘Cleaner & Greener: hét regionale doorpak-event voor logistiek en mobiliteit’ in Deventer. Van 13.00 tot 17.30 uur dompelen we je onder in inspirerende oplossingen op het gebied van duurzame en slimme mobiliteit en logistiek.

Meer informatie volgt snel. Bekijk het fragment voor de gedachte achter het event.

 

Nieuws: SWIDG leert Nederland steeds beter kennen

Met: Guy Raeymaekers, oprichter SWIDG

Guy vertelde in een vorige uitzending hoe SWIDG deelmobiliteit stimuleert in buiten stedelijke gebieden. Juist op de plekken waar het openbaarvervoer niet lekker aansluit. Benieuwd hoe het nu gaat met SWIDG? Bekijk het fragment.

Nieuws: De rijdende waterstofvrachtwagen

Met: Roy Verseveld, Directeur Vos Transport Groep

Roy van Verseveld, zat meermaals aan tafel bij webevent GRIP. De waterstofvrachtwagen is ondertussen klaar voor vertrek. Hoe dat er aan toe gaat? Dat vertelt Roy hier.

 

Meer weten over Cleaner & Greener?

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

20 november 2023 Terugblik webevent GRIP: 13 november