File rijden, hoe kan het anders?

6 maart 2024

De filecijfers lopen weer fors op. Hoe gaan we met het groeiend aantal files om? Een belangrijke vraag die steeds meer aandacht krijgt. In de Regio Stedendriehoek focussen we op slimmere en schonere manieren van reizen. En dus ook hoe je vermijdt dat alle medewerkers op dinsdag en donderdag hutjemutje in de file staan. Lees hier hoe wij jou kunnen helpen.

 

Vervoersalternatieven

In 2022 legden we 90 miljard kilometer af, waarvan 32% woon-werkverkeer. Hoe kunnen werkgevers die percentages – en dus de files – terugdringen? De NOS besteedde in februari aandacht aan het toenemend aantal files en besprak diverse vervoersalternatieven, van e-bikes tot deelauto’s en carpoolplaatsen. Ook financiële oplossingen zoals rekeningrijden of fiscale ‘duwtjes’ kwamen aan bod.

 

Voor elk mobiliteitsvraagstuk een passende oplossing

De mobiliteitsuitdagingen per bedrijf kunnen sterk variëren. Bereikbaarheid met het OV kan een probleem zijn op bedrijventerreinen, terwijl binnensteden kampen met te weinig parkeergelegenheid. Voor elke uitdaging is er ook een passende oplossing!

 

Een eerste stap

Voordat je kijkt naar oplossingen is het belangrijk de huidige situatie in kaart te brengen. Het zou zonde zijn als je 100 e-bikes aanschaft maar niemand die gebruikt. Medewerkers zijn echt geholpen als je oplossingen implementeert die aansluiten bij de behoefte. Hoe kom je erachter wat het meest kansrijk is?

 

Mobiliteitsscan

Bij Slim en Schoon Reizen bieden we jou een gratis mobiliteitsscan voor je bedrijf aan die het reisgedrag van je medewerkers in kaart brengt. Zo zie je meteen waar winst te behalen valt voor jouw organisatie. Met deze inzichten kun je je mobiliteitsbeleid bijsturen of optuigen. Lees hier meer over onze mobiliteitsscan.

  • Lees hier over de politie die mobiliteitsscan inzette voor hun mobiliteitspilot

 

Heeft je organisatie al een mobiliteitsbeleid?

Vul dan kosteloos de Mobiliteitsindex in en je weet direct hoe jouw beleid ervoor staat vergeleken met andere werkgevers en branchegenoten. Wat kan beter, waar liggen je kansen? Je ontvangt een persoonlijk rapport met concrete adviezen en tips waar je morgen al mee aan de slag kunt. Lees hier meer over de mobiliteitsindex.

Geen idee waar je moet beginnen? Arjan Keijzer staat altijd open voor vragen.

Neem contact op

  • Arjan Keijzer

    Mobiliteitsregisseur

    06 24 12 88 80