Zero-Emissiezones: een succesvolle transitie!

12 juni 2024

Vanaf 1 januari 2025 zullen veel gemeenten zero-emissiezones invoeren om binnensteden schoner en stiller te maken. In deze zones mogen bepaalde voertuigen die op fossiele brandstoffen rijden niet langer de binnenstad in. Terwijl sommige ondernemers twijfelen over de overstap naar elektrisch vervoer, zijn er ook al succesverhalen.

 

Onzekerheid bij ondernemers

Hoewel deze maatregelen zijn ontworpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de klimaatdoelen te halen, zorgt de invoering ervan voor veel vragen en zorgen bij ondernemers. De NOS kopte gister: “Run op dieselbusjes: branche, gemeenten willen duidelijkheid milieuzones.” Ondernemers maken zich zorgen over de haalbaarheid van elektrische voertuigen. Volgens de NOS zijn veelvoorkomende zorgen:

 • de kosten van aanschaf,
 • de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van laadinfrastructuur,
 • en de beperkte actieradius van elektrische voertuigen.

 

Nieuwe mogelijkheden

De verduurzaming van mobiliteit in de logistieke sector brengt uitdagingen. Uitdagingen die onze tafelgasten, tijdens webevent GRIP, goed weten om te zetten in nieuwe mogelijkheden. Onze gasten aan tafel:

 • Marc van Gerrevink, directeur Van Gerrevink afvalrecycling,
 • Marc Seesing, directeur Schotpoort Transport Groep BV
 • Soufiane Beslimane, Logistiek makelaar Regio Stedendriehoek.

Benieuwd hoe zij dit doen? Dat hoor je hier!

Neem contact op

 • Soufiane Benslimane

  Logistiek Makelaar

  06 11 76 30 39
 • Op de hoogte blijven van onze evenementen en nieuwsitems? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.