Op 16 mei is het ‘Fiets naar je Werk Dag’

8 mei 2024

Verrassing staat klaar voor fietsers die pitstop maken bij De Gasfabriek, Deventer

Dit jaar valt de Fiets naar je Werk Dag op donderdag 16 mei. Op die dag worden werknemers uitgedaagd om de auto te laten staan en op de fiets naar het werk te gaan. Op de Fiets naar je Werk Dag beloont Slim en Schoon Reizen fietsers van en naar werk met een leuke verrassing! Daarvoor zijn ze uitgenodigd om langs te komen bij De Gasfabriek aan de Zutphenseweg 6 in Deventer, maar da’s zo gefietst.

Fietsen kent veel voordelen: het is gezond, vergroot ons geluksgevoel, is goed voor de portemonnee en het milieu. Op de Fiets naar je Werk Dag beloont Slim en Schoon Reizen fietsers van en naar werk met een leuke verrassing! Tenminste, als ze langs De Gasfabriek aan de Zutphenseweg 6 in Deventer komen om een pitstop te maken. Wat die kleine verrassing inhoudt wordt uiteraard nog niet verklapt. Het weer lijkt mee te werken. Op de 16e wordt het rond de 20 graden in Deventer.

Fietsers die kans willen maken op een e-bike of een andere prijs kunnen zich aanmelden voor de landelijke actie op www.fietsnaarjewerkdag.nl.

Fietsen van en naar werk – enkele feitjes

Een kwart van alle verplaatsingen in ons land gaat met de fiets. Dat is nergens in de wereld zo hoog. Toch is er ook nog veel te winnen. Een derde van alle autoverplaatsingen in Nederland is korter dan 5km. Naar werk, winkel of school: vaak een afstand die voor velen prima te fietsen is. Uit gedragsonderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat blijkt dat bijna 7 op de 10 intensieve autogebruikers eigenlijk graag meer fietsen.

Neem contact op

  • Ronald Sutmuller

    Communicatieadviseur

    06 37 61 55 14