Deelmobiliteit voor je organisatie? Stap nu in!

17 november 2023

Denkt jouw bedrijf of organisatie aan de inzet van deelmobiliteit voor werknemers, of nog helemaal niet? Dan is het goed om te weten dat steeds meer bedrijven nadenken over deelauto’s, deelfietsen of -scooters. Deelmobiliteit levert namelijk veel voordelen op voor werkgever én werknemer.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Stap dan in en praat eens met Arjan Keijzer, onze mobiliteitsregisseur. Hij kan je in contact brengen met bedrijven die (ook) bezig zijn met dit onderwerp. Dan hoeft jouw organisatie het wiel niet zelf uit te vinden.

Koudwatervrees? Lees dan even door. Er zijn namelijk behoorlijk wat bedrijven en organisaties in de Regio Stedendriehoek bezig met dit onderwerp. Dat bleek maar weer uit de opkomst voor de ronde tafel van 7 november. Aan tafel zaten 30 vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties uit de Regio om dit onderwerp te bespreken. Naast vertegenwoordigers van de gemeenten Apeldoorn, Deventer en Zutphen, waren onder meer ingenieursbureau TAUW, Royal Reesink, Dimence Groep en de politie aanwezig.

Pure winst

De deelnemers zien voordelen van deelmobiliteit. Door inzet van deelmobiliteit voor hun medewerkers kunnen zij besparen op kosten van onderhoud, verzekering, brandstof, of parkeren. Bovendien zien zij in dat deelmobiliteit bijdraagt aan minder files en een beter milieu.

De belangrijkste conclusie van de ronde rafel was dat er in de Regio draagvlak is om op het vlak van deelmobiliteit concrete, gezamenlijke stappen te zetten. Zo gaat er gekeken worden of het loont om gezamenlijk deelmobiliteit in te kopen bij aanbieders van deelauto’s, – scooters of fietsen, omdat dat voor de bedrijven in de Regio strategisch gezien beter uitpakt dan wanneer ieder bedrijf voor zich deelmobiliteitsafspraken met aanbieders maakt. Klinkt dat je als muziek in de oren? Dan is het zeker de moeite waard om Arjan te benaderen.

Wat werd er nog meer besproken op 7 november?

De bijeenkomst werd georganiseerd door Slim en Schoon Reizen van de Regio Stedendriehoek, MKB Deventer en ingenieursbureau Witteveen+Bos. Sebastiaan Dommeck van parkeer- en mobiliteitsprofessionals Empaction gaf inspirerende voorbeelden van deelmobiliteit uit andere regio’s. Marije Hofland, gedragsexpert bij Duwtje, vertelde over haar werk in Leuven, waar zij gedrag bestudeerde op het gebied van deelmobiliteit. Dichter bij huis spraken Niels van Schooten over Royal Reesink en hun keuze voor deelmobiliteit en

Cecile van der Linden over de plannen op het gebied van deelmobiliteit in Apeldoorn.

Wil je meedoen aan de rondetafels? Dat kan!

Op 23 januari 2024 staat fietsstimulering centraal. Later in 2024 richten we ons op het mobiliteitsplan. Je kunt je aanmelden voor de sessies via de site van MKB Deventer, onder evenementen: https://www.mkbdeventer.nl/event/.

Neem contact op

  • Arjan Keijzer

    Mobiliteitsregisseur

    06 24 12 88 80