17 november: Dag van de ondernemer

15 november 2023

In Nederland zijn er ruim 1,5 miljoen ondernemers actief. Op 17 november worden zij in het zonnetje gezet vanwege hun belang voor Nederland. Ondernemers in het netwerk van Slim en Schoon Reizen werken iedere dag aan een slimmere, duurzamere en gezondere manier van mobiliteit en logistiek. 

Zo ontwikkelt Vos Transport Group een vrachtwagen die rijdt op waterstof, werkte Royal Reesink aan een laadinfrastructuur voor meer dan 100 medewerkers en streeft State of Football ernaar om 75% van de gemaakte woon- werkkilometers klimaatneutraal te laten zijn. En zo zijn er nog veel meer initiatieven binnen het netwerk van Slim en Schoon Reizen waar we je graag op wijzen.

En wat streven wij na?

Bij Slim en Schoon Reizen werken we aan een vitale, bereikbare en een gezonde Regio Stedendriehoek. We nemen zelf initiatief op het gebied van duurzame mobiliteit en ondersteunen bedrijven en instellingen uit de regio. Voor werkgevers die hun eerste stappen willen maken met duurzame mobiliteit, zijn we een gratis en laagdrempelig aanspreekpunt.

We werken aan minder (vracht)auto’s op de weg, schoner vervoer op elektriciteit en waterstof, méér fiets en openbaar vervoer, méér vervoer over water en spoor. Minder drukte in de spits, méér spreiding over de dag. Met vernieuwende, praktische en slimme oplossingen dragen we bij aan een gezonde toekomst voor de Regio Stedendriehoek ,want prettig en emissieloos reizen in 2050 is onze grote ambitie.

Samen verduurzamen wij mobiliteit

Slim en Schoon Reizen is een programma van de Regio Stedendriehoek met daarin de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. We werken nauw samen met de provincies Overijssel en Gelderland, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (samenwerkende) bedrijven, vervoerders en onderwijsinstellingen.

Over de Dag van de Ondernemer

De Dag van de Ondernemer vindt sinds 2016 plaats in het kader van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal.

Heb jij als ondernemer in de Regio Stedendriehoek initiatieven ontwikkeld die bijdragen aan slimmere, duurzamere en gezondere mobiliteit? Laat het ons dan weten.

Neem contact op

  • Arjan Keijzer

    Mobiliteitsregisseur

    06 24 12 88 80