De coronacrisis maakt duidelijk hoe kwetsbaar onze economie is. Organisaties zijn steeds op zoek naar manieren om sterker uit deze crisis te komen. Bijvoorbeeld door de organisatie duurzaam te versterken en te helpen de kwetsbaarheden te verminderen. Natuurlijk ligt daarbij de eerste focus op verkoop, productie en inkoop en de directe ondersteunde functies.
Minder voor de hand liggend en bekend, maar zeker relevant, is de bijdrage die schoon reizen en vervoer levert aan de versterking van de onderneming. Meer vitaliteit van medewerkers, lagere CO2-uitstoot, lagere kosten, een modern imago… Deze best practices vormen inspirerende voorbeelden van collega-ondernemers. Met eenvoudige en doeltreffende maatregelen kun je snel stappen maken richting slimme en schone mobiliteit!
In haar dagelijkse doen en laten laat VDR Bouwgroep zien dat de bouwsector flinke duurzame stappen maakt. Maar vooral in schone mobiliteit loopt het bedrijf voorop. Bijvoorbeeld met een duurzamer wagenpark en meer medewerkers op de fiets. Samen met Cleantech Regio ging VDR aan de slag met een heel pakket aan duurzame maatregelen. Wat dat oplevert? Veel méér dan alleen een kleinere CO2-voetafdruk.
Wekelijks minstens 2.000 spitsmijdingen, 3000 dagen aan ziekteverzuim bespaard, 465 liter minder brandstofverbruik per kwartaal, een jaarlijkse fietstocht die telkens bijna 2.000 deelnemers trekt. De groeiende rij successen bij Gelre Ziekenhuizen bewijst dat investeren in duurzame mobiliteit loont! Hoe krijgt het ziekenhuis dát voor elkaar?
Écht actie ondernemen tegen klimaatverandering en de impact ervan. Vanuit die ambitie ging Achmea aan de slag met een nieuwe visie op mobiliteit. Het bedrijf wil volledig emissieloos, bewust, gezond, veilig én slim reizen. “We willen dat het vervoer van onze circa 14.000 medewerkers aansluit bij onze ambities op het gebied van klimaat en klimaatverandering”, vertelt beleidsadviseur Yvonne van der Veen.