Ondernemers, opgelet! Vervoer je (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad? Doe mee aan de vrachtfietsactie van de Beter Benutten regio’s Zwolle-Kampen, Twente en Cleantech Regio. 

Ondernemers konden de maanden maart en april gratis een week lang gratis een elektrische vrachtfiets of fietskoerier uitproberen. Nu is de regio Twente aan de beurt voor de probeerweken. Maar ondernemers in de Cleantech Regio kunnen nog altijd een elektrische vrachtfiets of fietskoerier krijgen met tot 1500 euro subsidie!

Waarom een vrachtfiets?

Een vrachtfiets is in de (binnen)stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen. Hij komt ook op plaatsen waar je met de auto soms niet eens kunt komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen die in en uit de stad worden gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd. Tot slot heeft een vrachtfiets geen last van venstertijden.

Bevalt de fiets of trailer? 
Dan kun je deze extra aantrekkelijk kopen of leasen met een subsidie van €1500 via Profile Riesewijk Deventer. 

Kies je liever voor de fietskoerier? 
Dan kun je tot €1500 subsidie krijgen voor het maken van de overstap naar deze koeriersdienst.

Hoe werkt het?

Onderaan de pagina kun je een aanvraagformulier invullen, hierop zal contact opgenomen worden over de subsidie. De volgende modellen zijn beschikbaar:

Goed om te weten

  • De actie loopt tot 1 juli 2018 en geldt ook voor de regio’s Zwolle-Kampen en Twente.
  • De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten van fiets of overstap naar koerier (ex BTW) en maximaal €1500 per onderneming.
  • De ondernemer dient de vrachtfiets(koerier) in te zetten ter vervanging van ritten met een vracht-/bestelauto op fossiele brandstoffen of in verband met de groei van uw bezorging.
  • Ritregistratie is vereist; het gaat om aantoonbare reductie van het aantal autokilometers.
  • De helft van ons totale budget is gereserveerd voor bedrijven die de overstap van auto naar vrachtfiets maken en de andere helft voor bedrijven die een uitbreiding van hun bezorging wensen.
  • Op is op.

Meer weten of aanmelden?

Voor de subsidie in de Cleantech Regio kun je je aanmelden via het onderstaande formulier, of direct contact opnemen met één van de logistieke makelaars:

  • Voor de Cleantech Regio: Freek Boele 06 1943 7335 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Voor regio Twente en Zwolle-Kampen: Miranda Volker 06 4671 8482 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanbieders

Centaur Cargo
Centaur Cargo biedt duurzame en betaalbare elektrische bakfietsen die bijdragen aan een leefbare en bereikbare stad. We zijn een jonge, enthousiaste spin-off van Babboe BV, dé Europees marktleider in familiebakfietsen. Centaur Cargo zet deze jarenlange kennis en ervaring van bakfietsen in om het bedrijfsleven en overheidsinstanties te voorzien van slimme, betaalbare ‘last mile solutions’. We bieden een groeiend assortiment aan kwalitatief hoogwaardige bakfietsen die op snelle, stille en effectieve wijze vormgeven aan de stadslogistiek van de 21e eeuw. www.centaurcargo.com

Urban Arrow
Urban Arrow is gestart in 2009 en heeft als doel de stad stiller te maken en te vergroenen met elektrische transportfietsen. Wij maken aantrekkelijke, hoogwaardige transportfietsen die dankzij de nieuwste technologie en modernste materialen zich razendsnel door de stad kunnen bewegen en er ook nog eens mooi uit zien. Daarmee willen we het gebruik van scooters en auto’s sterk terugbrengen. Dit doen trouwens we niet alleen voor Nederland. We willen ook de beste transportfietsen voor de rest van de wereld maken. En daarom zijn we inmiddels al actief in 18 landen. www.urbanarrow.com

Busybike
Busybike bouwt (koel)bakken en grote fietsaanhangers voor de professionele markt. De bakken en fietsaanhangers zijn leverbaar in diverse maten. "Busybike, Laat je fiets het werk doen!" www.busybike.com - 06 4358 3255 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ebike4delivery
Ebike4delivery bestaat al 16 jaar De e-bikes worden continu verbeterd met de nieuwste technieken en bieden een kostenbesparende, duurzame en innovatieve oplossing voor bezorging van maaltijden, pizza’s en paketten. www.ebike4delivery.com

Inschrijfformulier Vrachtfietsactie