Links:
Contactpersoon:

Arjan Keijzer
Mobiliteitsregisseur
06 24 12 88 80
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

thuiswerken

Ben je werkgever met meer dan 50 werknemers, maar heb je zelf niet de kennis en expertise in huis om een thuiswerkplan op te stellen? Met de voucherregeling van zowel provincie Overijssel als provincie Gelderland kun je een externe adviseur inhuren die dat voor je doet. Hier lees je alles over hoe dat werkt.

Wat is een thuiswerkplan?

In een thuiswerkplan beschrijf je welke maatregelen je als werkgever neemt voor het spreiden van:

  • thuiswerkende werknemers over de week
  • het reizen naar het werk over de dag (bij voorkeur buiten de spits), en;
  • van het reizen over diverse vervoermiddelen.

In het thuiswerkplan heb je aandacht voor motivatie, de cultuur op je werkvloer, faciliteiten thuis en op kantoor en voor de spelregels en afspraken die je met je medewerkers maakt.

De voucherregeling in Overijssel

In Overijssel betreft de voucherregeling een subsidie voor het inhuren van een externe adviseur die een thuiswerkplan opstelt voor na de coronacrisis. Je kunt de subsidie aanvragen via het subsidieloket. Het thuiswerkplan dat de adviseur oplevert, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De regeling is bedoeld voor (middel)grote werkgevers met minimaal 50 medewerkers werkzaam in vestigingen in Overijssel.

De subsidie is een vast bedrag van:

  • € 3.000,- voor werkgevers met 50 tot en met 99 werknemers;
  • € 3.500,- voor werkgevers met 100 tot en met 249 werknemers;
  • € 4.000,- voor werkgevers met 250 of meer werknemers.

Wil je meer informatie of de subsidie aanvragen? Kijk dan op het subsidieloket van provincie Overijssel. 

De voucherregeling in Gelderland

In Gelderland gaat het om ‘thuiswerkondersteuning’, bedoeld om de verbeterde bereikbaarheid en CO2-reductie als gevolg van het thuiswerken zo veel mogelijk vast te houden. De voucher kun je inzetten voor ontbrekende externe kennis en expertise op het gebied van thuiswerken. Een gesprek met onze mobiliteitsmakelaar Arjan Keijzer gaat hieraan vooraf. Daarna krijg je een voucher van minimaal €2.000 en maximaal €4.000, op voorwaarde dat je 20% van de kosten zelf betaalt. Meer informatie over de regeling voor Gelderse werkgevers vind je op de website van OostNL of neem contact op met Arjan Keijzer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.