Downloads:
 • Factsheet: Bied een fietsregeling aan

AFBEELDING WEB factsheet bijtelling fiets

Fietsen bespaart op reiskosten en parkeerkosten, zorgt voor fitter personeel én verkleint de CO2-voetafdruk van je organisatie. Is een fietsregeling ook interessant voor jouw bedrijf?

Van veel organisaties horen we dat het lastig is een gedegen fietsbeleid op te zetten door de fiscale regels rondom fiets. Hoe zit het toch met die bijtelling en Werkkostenregeling (WKR)? Slim en Schoon Reizen adviseert je er graag over, gratis.

Zo helpen wij je

Interesse in een fietsregeling? Zo helpen wij jouw organisatie:

 • Samen met jou inventariseren wij de huidige regelingen en vergoedingen voor woon-werkverkeer (leaseauto’s, ov- en kilometervergoeding, fietsplan, enz)
 • Wij verkennen je wensen en voorwaarden voor een fietsregeling, denk aan:
  Is er nog voldoende vrije ruimte in de WKR voor een fietsregeling?
  Wil de organisatie kosten maken om het fietsen te stimuleren?
  Aan wie wil je de fiets aanbieden?
 • Wij laten je zien welke mogelijkheden je hebt om fietsen te verstrekken, en wat de consequenties hiervan zijn, bijvoorbeeld qua kosten. We gebruiken hiervoor een slimme rekentool waarmee we heel eenvoudig mogelijkheden én kosten voor je inzichtelijk kunnen maken. 

Fietsregeling, wat kan er zoal?

 • Geef je medewerker een fiets van de zaak in plaats van een reiskostenvergoeding. Vanaf 2020 betaalt de medewerker hierover 7% bijtelling.
 • Bekostig de fiets vanuit de Werkkostenregeling. De medewerker betaalt dan niets.
 • Koop de fiets voor je medewerker en laat hem deze terugbetalen via een renteloze lening.

Overzichtelijke schema's

Het complete overzicht van mogelijkheden en de (financiële) consequenties ervan zie je in 5 overzichtelijke schema’s:

In deze flyer vind je een aantal voorbeelden van de fiscale consequenties van een fiets van de zaak. Als je hier meer informatie over wilt hebben, is het verstandig met een fiscalist contact op te nemen (bijvoorbeeld via je boekhouder of accountant). De onderstaande bedrijven hebben hier in ieder geval ervaring mee:

Wil je een fiets leasen, dan kan je hiervoor terecht bij:

Wil je meer weten over elektrisch rijden? Neem dan contact op met mobiliteitsregisseur Arjan Keijzer. E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T: 06 24 12 88 80