Heb je veel medewerkers die dienstreizen maken, in verschillende ritten en met verschillende voertuigen? Laat hen dan optimaal profiteren van ketenmobiliteit en carsharing. Doe mee met de pilot Ketenmobiliteit!

Voor wie?

De pilot is interessant voor bedrijven met medewerkers die regelmatig voor hun werk reizen. Bijvoorbeeld van huis naar kantoor, daarna naar een andere vestiging, ’s middags naar een klant, en aan het eind van de werkdag weer naar huis.

Wat houdt de pilot Ketenmobiliteit in?

Wij vragen jou als werkgever tien medewerkers te motiveren aan de pilot deel te nemen. Tijdens de pilot gaan ze voor elke reis het geschiktste vervoermiddel kiezen. Bijvoorbeeld een deelauto, of het ov. Dat doen zij gedurende zes maanden. Zij krijgen hiervoor een mobiliteitskaart, waarmee ze gebruik kunnen maken van openbaar vervoer, deelauto en ov-fiets. Als regio dragen wij substantieel bij in de kosten hiervan. Daarnaast fungeert iemand uit jeorganisatie als projectcoördinator en aanspreekpunt voor ons. Deze medewerker steekt onder andere uren in voortgangsrapportages en een aantal bijeenkomsten. Verder vragen wij je organisatie om een financiële bijdrage, bijvoorbeeld vanuit je reiskostenregeling. Om de pilot te starten, zijn er minimaal 4 deelnemende werkgevers uit de regio Deventer-Apeldoorn nodig. Als je meedoet, word je als mede-initiatiefnemer actief bij de pilot betrokken.

Wat levert de pilot u als werkgever op?

De pilot levert je organisatie waardevolle informatie op voor nieuw, duurzaam mobiliteitsbeleid. Het leert jou en je medewerkers de voor- en wellicht nadelen van flexibel en duurzaam reizen en werken. Besluit je vervolgens om flexibel reizen voor heel uw organisatie in te voeren? Dan profiteert je organisatie van minder parkeerdruk, minder tijdverlies door files, lagere kosten en een lagere CO2-voetafdruk. De pilot geeft je een indicatie voor deze besparingen.

Vrijblijvend in gesprek

Twee organisaties - Tauw en Gelre ziekenhuizen, zijn al enthousiast over de pilot en doen mee. We zoeken er nog een of twee. Doe je mee?! Wij nodigen je van harte uit om vrijblijvend met ons in gesprek te gaan hierover.

  • Rob Salman, Manager HR, Tauw, 06 510 098 32, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Marcel van Walraven, hospitalitymanager, Gelre ziekenhuizen, 06 273 698 04, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Oscar Roelofs, Mobiliteitsregisseur, Slim en Schoon Reizen, 06 524 421 12, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.