Dagelijks worden er in Nederland vele honderdduizenden pakketjes per bestelbus bezorgd. Maar er bestaat een duurzamer alternatief: de fietskoerier! 

  1. Even snelle bezorging

Fietskoeriers bezorgen evenveel pakketjes op een dag als bezorgers met een bestelbus. De fietskoerier haalt misschien geen 50 km/h, maar hij hoeft minder rekening te houden met eenrichtingsverkeer, smalle straten en toegang tot de binnenstad. Dit bespaart een hoop tijd, waardoor de fietskoerier jouw bestelling snel bij de klant kan afleveren.

  1. Geen benzine nodig

Een elektrische vrachtfiets verbruikt geen benzine of diesel. Hiermee bespaart de bezorger, en jij als ondernemer dus ook, veel kosten.

  1. Minder CO2-uitstoot

Geen benzine of diesel betekent ook minder CO2-uitstoot. Een bezorger met een bestelbus stoot per dag 157 kg aan CO2 uit, wat de lucht vervuilt. De fietskoerier reduceert de uitstoot en zorgt ervoor dat de lucht in de omgeving schoner blijft. En dat is prettig voor iedereen!

  1. Minder geluidsoverlast

Een bestelbus produceert gemiddeld 65 decibel aan geluid, terwijl een fietskoerier meestal niet boven de 10 decibel uitkomt. In de drukke binnenstad en ook daarbuiten neemt de geluidsoverlast af en dat is goed nieuws voor bewoners.

  1. Geen parkeerplaats nodig

Fietskoeriers hoeven geen parkeerplek te zoeken als zij jouw boodschappen afleveren; ze leveren letterlijk aan de deur. Ook het blokkeren van wegen is bij een fietskoerier niet aan de orde. Dit maakt de (binnen)stad weer een stukje prettiger voor ons allemaal.

Kortom: fietskoeriers zijn ontzettend interessant voor ondernemers. De Cleantech Regio helpt ondernemers die misschien wel willen overstappen graag een handje. Tijdens de fietskoerieractie werken we samen met meerdere fietskoeriers. Besluit je over te stappen op een fietskoerierservice, dat ontvang je als ondernemer tot €500 retour.