Ben je ondernemer in Gelderland? En wil je de overstap maken naar duurzaam transport? Meld je aan voor een subsidie!

Voor maximaal 7 voertuigen kun je via provincie Gelderland een subsidie krijgen tot wel €4.000,- euro als je een vrachtfiets of elektrische bestelauto aanschaft of leaset. Om voor een subsidie in aanmerking te komen, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag je de voertuigen alléén gebruiken voor goederenvervoer en moet je de eerste eigenaar of gebruiker zijn. Benieuwd naar alle voorwaarden of subsidie aanvragen? Meer informatie vind je op de website van provincie Gelderland. Je kunt de subsidie aanvragen tot en met 31 december 2022!

Duurzame vrachtauto's

Wil je je oude vrachtwagen verruilen voor een duurzamer exemplaar? Ook dan kom je in aanmerking voor een subsidie van de provincie tot wel €27.000! Speciaal voor de koop of operational lease van CNG-, elektrische LNG- of waterstofvrachtauto’s.Op gelderland.nl/duurzame-vrachtautos vind je meer informatie over de voorwaarden en hoe je de subsidie kunt aanvragen.

Rapport duurzaam goederenvervoer

Heb je behoefte aan advies voor jouw bedrijf over de mogelijkheden van duurzaam goederenvervoer? En wil je daarvoor een rapport laten opstellen? Ook daar kun je subsidie voor aanvragen. Provincie Gelderland geeft een vast bedrag van €3.000 voor bedrijven die zich laten adviseren over de overstap naar duurzame logistiek. Kijk voor de voorwaarden en hoe je de subsidie kunt aanvragen op: gelderland.nl/Rapport-duurzaam-goederenvervoer-over-de-weg

Verschillende ondernemers al overgestapt

Verschillende ondernemers in de Cleantech Regio gingen je al voor met overstappen naar duurzaam transport. Fysio Fiets is daar een praktisch voorbeeld van een ondernemer die overstapte en er zelfs zijn core business van maakte. Op slimschoonreizen.nl/logistiek/best-practices-logistiek vind je meer ervaringsverhalen van ondernemers die de overstap hebben gewaagd.