Ben je ondernemer/werkgever en wil je aan de slag met slimme en schone mobiliteit? Team Slim en Schoon Reizen van de Cleantech Regio helpt je daar graag bij. We bieden praktische oplossingen en advies op maat waarmee jouw investeringen dubbel en dwars lonen. Slim schakelen noemen we dat. Samen werken we aan de duurzame doelstellingen van je bedrijf!

Mobiliteitsscan

Hoe slim en schoon reizen je medewerkers dagelijks van en naar het werk? Met de gratis mobiliteitsscan krijg je inzicht in het reisgedrag van je medewerkers. Zo zie je snel en overzichtelijk welke winsten er voor jouw bedrijf te behalen zijn!

 

 

Mobiliteitskaart voor het MKB

Zet slimme stappen richting schone mobiliteit! Met de Mobiliteitskaart formuleer je gemakkelijk duurzame maatregelen. Meld je aan, realiseer één tot zes maatregelen en ontvang een subsidie tot wel 6.000 euro! Speciaal voor MKB bedrijven.

 

Ambassadeursprogramma

Hoe maak je medewerkers enthousiast voor slimme en schone mobiliteit? Slim en Schoon Reizen helpt je graag, met een bijzondere en effectieve aanpak. Daarbij ga je met je medewerkers aan de slag in workshops door ons begeleid.

 

 

Advies en projecten op maat

Samen met jou als werkgever bekijken we hoe je ander reisgedrag kunt stimuleren. Hoe maak je de overstap naar schone brandstoffen (elektrisch rijden)? En welke schone logistieke oplossingen kunnen we in jouw organisatie toepassen? We begeleiden jou en je bedrijf er graag bij. Eigen ideeën voor slimme mobiliteit moedigen we hiermee graag aan!

 

Fietsstimulering

Geen vervoersmiddel is zo duurzaam als de fiets. Met een inspirerende fietsclinic, demomiddag of een activerende e-bike-probeerweek stimuleer je je medewerkers om vaker de fiets te pakken. Wij helpen je graag aan de opzet én aan de bouwstenen voor een in-company stimuleringscampagne. Bijvoorbeeld op de Fiets-naar-je-werkdag (23 mei) en gedurende de Fietsmaand in september.

 

 

Logistiek: advies en probeeracties

Geïnteresseerd in duurzame logistiek? Probeer bijvoorbeeld een week lang gratis een vrachtfiets of e-bestelbus. Daarna krijg je een bijdrage in de kosten als je tot aanschaf of lease overgaat! Ook ontvang je een bijdrage als je overstapt naar een fietskoerierservice. Dat is pas slim vervoeren!

 

Overstappen naar elektrisch rijden

Elektrisch rijden is dé manier voor jouw bedrijf om CO2-uitstoot te verminderen. Slim en Schoon Reizen helpt je graag bij de overstap naar een elektrisch wagenpark.

 

 

Mobiliteitsprojecten samen met andere werkgevers

Samen sta je sterker en krijg je meer voor elkaar. Wil je samenwerken aan schone mobiliteit? Wij helpen en faciliteren duurzame projecten. Ingenieursbureau Tauw startte bijvoorbeeld een project met waterstofvoertuigen en de gemeente Deventer een project met elektrische deelauto’s.

 

Netwerk Schone Mobiliteit

Elkaar inspireren, kennis delen en samenwerken aan een leefbare regio. Dat is de kracht van het netwerk. Zet je handtekening onder de Verklaring Schone Mobiliteit en sluit je ook aan! Als netwerkpartner profiteer je als eerste van alle voordelen.

 

 

Werkgeversbijeenkomsten

Mobiliteit is een breed en complex aandachtsgebied. Waar begin je? Hoe krijg je je medewerkers mee? En vooral: wat zijn de voordelen? Vragen waar veel ondernemers mee worstelen. In de werkgeversbijeenkomsten gaan we aan de slag om het antwoord te vinden op deze vragen.

 

Communicatie & PR

Als bedrijf dat oog heeft voor duurzame mobiliteit in de regio kun je slim gebruikmaken van het programma Slim en Schoon Reizen. We hebben een groot mediabereik en zoeken geregeld de pers op. Daarbij geven we jouw bedrijf graag het podium. Hoe clean reis jij? Laat het ons weten!