Downloads:

Bandenspanning

Wil je makkelijk en snel besparen op brandstofkosten? Geef dan je banden lucht met een Band-op-Spanning actie onder je medewerkers, klanten en/of bezoekers. Met de juiste bandenspanning draag je een steentje bij aan een schone en veilige Cleantech Regio. En bespaar je veel brandstof, CO2-uitstoot én geld!

Autorijden is duur. Vooral als je autobanden een te lage spanning hebben. Dat zorgt voor meer weerstand en dus hoger verbruik en CO2-uitstoot: zo’n 2 tot 5%! Ook neemt de slijtage van de banden toe, verslechtert de wegligging, neemt je remweg toe en heb je meer kans op een klapband. Redenen te over dus om je banden en die van je medewerkers eens te checken.

Voor wie?

Wil je jouw bedrijf verduurzamen? Samen met team Band op Spanning zet Slim en Schoon Reizen graag een Band-op-Spanning-actie op bij jouw bedrijf, gewoon op het parkeerterrein of als onderdeel van een (duurzaam) evenement. We leveren het promomateriaal voor je medewerkers en/of klanten, checken de bandenspanning van hun auto’s, pompen ze op en leveren daarna een overzichtelijk rapport op. Zo krijg je optimaal inzicht in je brandstof-, CO2- en geldbesparing!

Bespaar honderden liters brandstof

In Nederland rijden 3,5 miljoen auto’s met een te lage bandenspanning. Dat is ongeveer de helft van het hele Nederlandse wagenpark! Samen verspillen we daarmee wel tot 400 miljoen liter brandstof per jaar en stoten we jaarlijks tot maar liefst 1 miljoen ton extra CO2 uit. Tijd voor actie dus!

Een rekenvoorbeeld: als we 150 auto’s checken, bespaar je jaarlijks …

  • 800 liter brandstof
  • meer dan €2.500,-
  • 3 ton CO2-uitstoot
  • 16 autobanden