Contactpersoon:

Rob Huisman
Projectleider Packagedeal Fiets
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Downloads:
Fietsenstalling

Goede fietsvoorzieningen, zoals een veilige stalling en voldoende oplaadpunten, stimuleren medewerkers om vaker de fiets te pakken. Bedrijven kunnen een bijdrage krijgen om zulke voorzieningen te realiseren.

Voor wie?

De bijdrage voor het realiseren van fietsvoorzieningen is alleen bedoeld voor bedrijven op de 3 grote bedrijventerrein in de Cleantech Regio: De Mars in Zutphen, Ecofactorij in Apeldoorn en Kloosterlanden in Deventer.

Waarvoor kun je een bijdrage krijgen?

Je kunt een bijdrage aanvragen voor voorzieningen die het gebruik van de fiets door je werknemers stimuleren. Denk aan het bouwen of opknappen van een fietsenstalling, het verbeteren van de (sociale) veiligheid in een fietsenstalling, het realiseren van laadpalen voor e-bikes, bouw of verbouw van douches en kleedruimtes en/of het realiseren van kluisjes om fietskleding of -spullen in op te bergen.

Wanneer moet het gereed zijn?

De regeling is eerder bekendgemaakt op de 3 bedrijventerreinen. Er zijn al aanvragen binnen, maar er is nog ruimte. Hierbij geldt wel: wie het eerst komt, het eerst maalt. De verzoeken worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Welke bijdrage kun je krijgen?

Je kunt een bijdrage aanvragen ter hoogte van maximaal 50% van de investering die je gaat doen om de fietsvoorzieningen te realiseren. We hanteren een richtbedrag tussen €5.000 en €15.000 aan bijdrage per bedrijf.

Ik wil een bijdrage aanvragen. Hoe werkt het precies?

  1. Richt je verzoek aan Rob Huisman (E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), met als onderwerp ‘bijdrage voorzieningen packagedeal fiets’.
  2. Je verzoek bestaat uit twee onderdelen:
  • Welke fietsvoorzieningen ga je treffen? Voeg de offerte en tekeningen van bijv. de aannemer als bijlage bij je aanvraag.
  • Beschrijf de effecten die je verwacht van de voorzieningen én de motivatie van je bedrijf om aan de packagedeal deel te nemen.
  1. Cleantech Regio beoordeelt je verzoek en stelt o.b.v. de beoordeling de maximale bijdrage vast in een ‘voorlopige bijdrage’.
  2. Bij goedkeuring ontvang je van Cleantech Regio een voorschot van 50% van het maximum vastgestelde bedrag.
  3. Je gaat aan de slag met het realiseren van de voorzieningen.
  4. Als de werkzaamheden zijn afgerond, informeer je Cleantech Regio met een fotoverslag, een korte toelichting en inzicht in de gemaakte kosten (bijv. met een kopie van de factuur van de aannemer).
  5. Cleantech Regio stelt het definitieve bedrag vast o.b.v. de informatie uit stap 6.
  6. Cleantech Regio betaalt het resterende deel aan je uit.

Tot wanneer kan ik een bijdrage aanvragen?

Je project moet 31 december 2021 gerealiseerd zijn, dus wacht niet te lang!