Twee elektrische auto's laden op aan een laadpaal.

Ben je ondernemer en wil je graag overstappen naar een elektrisch wagenpark? Voor je een auto bestelt, is het goed om eerst het gebruik van je huidige wagenpark te inventariseren. De volgende vragen kunnen je daarbij helpen:

  • Hoeveel kilometer rijd je dagelijks gemiddeld met de auto?
  • Hoeveel kilometer rijd je nu op een uitzonderlijke dag met de auto? Hoe vaak komt dat voor?
  • Wat neem je meestal mee in/met de auto?
  • Hoeveel zijn jullie maandelijks kwijt aan de auto?
  • Wil je elektrisch rijden stimuleren door een hoger maandbedrag toe te staan?

Welke elektrische auto past bij jouw bedrijf?

Met de antwoorden op deze vragen kun je in de EV Database of bij de website van de Rijksdienst voor Ondernemen kijken welke elektrische auto’s er in aanmerking komen. Je dealer of leasemaatschappij kan je natuurlijk ook een offerte bieden. Er zijn een aantal partijen gespecialiseerd in het verleasen van elektrische auto’s. Hieronder een overzicht. Mis je een partij? Laat het dan weten.

Duurzaam transport

Op deze pagina hebben we het voornamelijk over ‘de auto’. In grote lijnen is deze informatie ook van toepassingen op bestelbussen en vrachtauto’s. Wil je meer weten over duurzaam transport of ben je op zoek naar logistiek advies? Lees meer >>

Welke laadpaal past bij jou?

Het kan lastig zijn om wegwijs te worden in welke laadpaal het beste bij jouw bedrijf past. Wat is haalbaar, noodzakelijk en wenselijk? We helpen je graag. Lees meer >>

Fiscale regelingen

Als je elektrisch rijdt, heb je vaak een heel aantal fiscale voordelen waar je gebruik van kunt maken. Zo is er MIA/Vamil subsidie, waardoor je minder vennootschapsbelasting betaald. Volledig elektrische auto’s zijn vrijgesteld van BPM en MRB. En er is nog een voordeel in de bijtelling. Voor het complete overzicht kijk je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemen kijken.