Als ondernemer kan de overstap naar een duurzaam vervoermiddel een flinke investering zijn. Gelukkig kun je in bepaalde gevallen een subsidie krijgen van (o.a.) de provincie Gelderland. Bijvoorbeeld voor elektrische deelauto’s of een e-bestelbus.

Aanschafsubsidie elektrische deelauto’s

Bedrijven, verenigingen, stichtingen én gemeentes in Gelderland kunnen een aanschafsubsidie voor elektrische deelauto’s krijgen van de provincie. Per voertuig is er 5.000 euro beschikbaar, tot 31 december 2020 óf tot de subsidie op is. Er gelden enkele aanvullende voorwaarden zoals minstens 2 en maximaal 10 voertuigen per aanvraag. Op de website van provincie Gelderland vind je alle informatie over de subsidie en het aanvraagformulier.

Ontvang een subsidie voor duurzaam transport

Als Gelderse ondernemer kun je voor maximaal 7 voertuigen via de provincie een subsidie krijgen tot wel €4.000,- euro als je een vrachtfiets of elektrische bestelauto aanschaft of leaset. Om voor een subsidie in aanmerking te komen, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag je de voertuigen alléén gebruiken voor goederenvervoer en moet je de eerste eigenaar of gebruiker zijn. Benieuwd naar alle voorwaarden of subsidie aanvragen? Meer informatie vind je op de website van provincie Gelderland.