Deelauto's hebben veel pluspunten. Hier zetten we de belangrijkste voor je op een rij.

Goedkoper

Een deelauto is in veel gevallen goedkoper dan een eigen auto. Verzekeringskosten en onderhoud, maar ook kosten van gebruik komen niet meer voor je eigen rekening, maar deel je met de mensen uit je buurt, wijk of stad. Zo is het delen van een auto voor veel mensen een slimme en goedkope oplossing!

Nog niet helemaal overtuigd dat autodelen écht goedkoper is? De ANWB heeft een praktische rekentool voor je gemaakt. Bereken hier alle kosten van een eigen auto. Gemiddeld kost een eigen auto je al snel zo’n €300,- per maand: daar kun je heel wat ritjes met de deelauto van maken!

Milieuvriendelijker

Met een deelauto maak je bewustere keuzes: heb je de auto echt nodig? Of kun je bijvoorbeeld ook met de fiets naar de supermarkt? De meeste gebruikers rijden daardoor jaarlijks tot wel 20% minder kilometers!

Bovendien zijn deelauto’s vaak nieuwer en nieuwere auto’s zijn vaak schoner en zuiniger dan de meeste tweedehandsauto’s van een aantal jaar oud.

Tot slot zijn er simpelweg minder auto’s nodig als meerdere mensen van één auto gebruik maken. Zo hoeven er minder auto’s geproduceerd te worden en dat is weer goed voor het milieu.