Contactpersoon:

Arjan Keijzer
Mobiliteitsregisseur
06 24 12 88 80
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Elske van de Fliert geeft bij VDR Bouwgroep een workshop 'slimme en schone mobiliteit'.

Hoe maak je medewerkers enthousiast voor slimme en schone mobiliteit? Slim en Schoon Reizen helpt je graag, met een bijzondere en effectieve aanpak. In ons ambassadeursprogramma ga je met je medewerkers aan de slag in workshops door ons begeleid.

Iedere organisatie heeft ze: medewerkers met een verhaal. Mensen die erom bekendstaan dat ze collega’s kunnen boeien en overtuigen. Een soort natuurlijke leiders, zeg maar. Deze mensen vind je in alle lagen van de organisatie. Zij kunnen een belangrijke rol spelen bij de omslag naar duurzame mobiliteit. In de ambassadeursaanpak van Slim en schoon reizen gaan zij het slim reizen-verhaal verder verspreiden.

Flexibel op maat

De ambassadeursaanpak start met een intake, waarin we de specifieke vraag en omstandigheden van de organisatie bespreken. Op basis hiervan verzamelt de organisatie 4 tot 7 ambassadeurs. Deze ambassadeurs worden meegenomen in het mobiliteitsbeleid en uitgenodigd om een actieve rol te spelen bij de uitwerking en uitrol van duurzame oplossingen. In een serie workshops worden zij bijgepraat over het belang van mobiliteit, de organisatiedoelen en tactieken.

De workshops

De ambassadeurs volgen 5 workshops van steeds 3 uur. De workshops kunnen zowel overdag als ’s avonds worden gegeven (en bijvoorbeeld gecombineerd worden met lunch of diner). In de workshops staan concrete vraagstukken en mogelijke oplossingen centraal. Slim en schoon reizen zorgt voor de voorbereiding, invulling en verslaglegging van de workshops. Indien gewenst kunnen we starten met een aparte kennismakingsworkshop, waarin we het vooral over de tactieken hebben.

Workshop 1: Overtuiging

Waarom zijn duurzame mobiliteit en CO2-reductie in het wagenpark zo belangrijk voor de organisatie en de medewerkers? Hoe en wanneer kunnen we hierover communiceren?

Workshop 2: Doel

Wat is het langetermijndoel voor de organisatie, zowel wat wagenpark als duurzame mobiliteit betreft? Hoe vertaalt zich dat in kortetermijndoelen van de verschillende onderdelen van duurzame mobiliteit? Hoe en wanneer kunnen we hierover communiceren?

Workshop 3: Tactieken

Welke reductie-initiatieven zijn er mogelijk op het gebied van duurzame mobiliteit/wagenpark? Welke prioriteit geven we de verschillende initiatieven? Op basis hiervan stellen we een top-3 op

Workshop 4: Tactieken, uitwerking

Wat is er nodig om de 3 prioritaire reductie-initiatieven te realiseren? Welke middelen, welke mensen? Hoe en wanneer kunnen we hierover communiceren

Workshop 5: Plan en implementatie

Hoe ziet het plan voor komend jaar eruit? Hoe kunnen we blijven werken aan draagvlak en wat gaan we doen rond de implementatie?  Hoe en wanneer kunnen we hierover communiceren?

Het verhaal

De workshops zijn erop gericht de deelnemers uit te rusten met voldoende kennis en concrete handvatten om het verhaal rond duurzame mobiliteit verder te verspreiden. Om die reden is er veel aandacht voor overtuigen en doelen vaststellen. Na de workshops gaan de ambassadeurs zelf aan de slag.