Apeldoorn, Deventer en Twello zijn belangrijke woon- en werkgebieden in de regio. Dit zorgt voor relatief veel verkeer over korte afstand. Samen met het doorgaande verkeer zorgen deze korte ritten voor relatief veel vertraging in de regio.

We willen deze vertraging verminderen door meer mensen te verleiden de fiets te nemen of buiten de spitsen te rijden. Dat doen we met diverse maatregelen:

  • We gaan de fietsroute tussen Apeldoorn en Deventer verbeteren. De snellere en betere route moet vanaf eind 2017 klaar zijn.
  • Eind 2015 hebben we met de Fietsactie Samen Schakelen honderden mensen overgehaald om de auto te verruilen voor de fiets. Tot en met 2017 gaan we nog meer acties organiseren om de overstap naar de fiets te stimuleren. Houd daarvoor deze website in de gaten.
  • We bekijken of we een aparte actie opzetten voor scholieren. Zij fietsen in grote groepen op dezelfde momenten als de forensen. De drukte op de fietspaden kan hinderlijk en gevaarlijk zijn voor snelle fietsers.
  • We helpen werkgevers om het gebruik van de fiets onder medewerkers te promoten. Bijvoorbeeld met een subsidie om een fietsenstalling aan te leggen of uit te breiden, of oplaadpunten voor e-bikes te realiseren.