Wethouder Harry Matser overhandigt een nieuwe vrachtfiets-aanhanger aan de fietskoeriers in Zutphen.

Gemeente Zutphen zet in op een schone binnenstad. Op maandag 6 mei overhandigde wethouder Harry Matser in dat kader een nieuwe aanhanger uit aan de fietskoeriers van Zutphen, bij hun klant Bedshop De Duif.

Meer dan vijftig winkels in en om het centrum van Zutphen maken al gebruik van de diensten van de fietskoeriers om hun webshop-pakketten op milieuvriendelijke en duurzame wijze bij hun klanten te bezorgen. In Zutphen worden de pakketten per vrachtfiets opgehaald en vervolgens via het landelijke platform Fietskoeriers.nl in het hele land bezorgd, waar mogelijk per fiets. Met als gevolg minder dieselbusjes in de binnensteden en woonwijken.

De Zutphense fietskoeriers konden deze aanhanger aanschaffen met subsidie van Slim en Schoon Reizen en Cleantech Regio. Zo kunnen ze grotere volumes fietsen, waarmee het mogelijk wordt om ook de winkels in de binnenstad van Zutphen te bevoorraden, door de laatste kilometer(ss) van de leverantie te verzorgen. Zo dragen de fietskoeriers bij aan de Green Deal Zero Emissie Stadlogistiek, die de gemeente Zutphen heeft ondertekend.