Onder het motto ‘Stedendriehoek fietst verder’ zijn de volgende afspraken gemaakt:

 

  1. Er komt een samenwerkingsovereenkomst tussen Apeldoorn, Voorst en Deventer om een snelfietsroute te ontwikkelen langs de provinciale weg tussen Apeldoorn en Deventer.
  2. Voor de route langs de A1 tussen Apeldoorn en Deventer wordt een lobby gestart voor de fietsvoorzieningen aan/op de A1-IJsselbrug en de A50-brug. Deze bruggen zijn nu alleen toegankelijk voor autoverkeer waardoorfietsers soms ver moeten omfietsen.
  3. Voor de route Apeldoorn - Epe (over de voormalige spoorbaan) wordt in januari een maatregelenpakket uitgewerkt om van deze  route een snelfietsroute te maken.
  4. De routes Apeldoorn - Dieren (langs kanaal of provinciale weg) en Deventer - Zutphen (langs provinciale weg) worden in het voorjaar of de zomer uitgewerkt in een maatregelenpakket. Ook deze routes worden snelfietsroutes.

De fietsverbindingen zijn onderdeel van de fietsruggengraat van onze regio. Met deze fietsruggengraat wil de regio haar bereikbaarheid, economie en leefbaarheid vergroten. Lees ook het totaaloverzicht aan afspraken en de vervolgstappen.