Bike Experience day zette mensen aan het fietsen

Organisaties in Apeldoorn-Zuid willen meer medewerkers op de fiets krijgen. Tijdens de Bike Experience Day op 15 september jl. werden medewerkers van de gemeente Apeldoorn, Achmea, Belastingdienst, Politie Oost-Nederland en Gelre ziekenhuizen op allerlei manieren verleid om over te stappen op de (elektrische) fiets. De Cleantech Regio ondersteunt dit initiatief van harte en fietste zaterdag een rondje mee.

Van auto naar fiets

Veel medewerkers van de gemeente, Achmea, Belastingdienst, politie en Gelre ziekenhuizen komen nu nog met de auto naar Apeldoorn. De werkgevers in Zuid willen hier verandering in brengen en meer mensen laten fietsen van en naar het werk. Met een gezamenlijk evenement wilden zij de fiets als alternatief voor de auto nadrukkelijk onder de aandacht brengen bij medewerkers. Op zaterdag 15 september jl. stond het Omnisportcentrum in Apeldoorn daarom geheel in het teken van fietsen, e-bikes en highspeed pedelecs voor woon-werkverkeer.

Zelf uitproberen

De Bike Experience Day bleek een mooi moment voor medewerkers om kennis te maken met de vele mogelijkheden van de fiets. Maar liefst 380 belangstellenden kwamen een kijkje nemen. Zij lieten zich uitgebreid informeren door de aanwezige leveranciers. Uiteraard was er ook de mogelijkheid om fietsen uit te proberen. Tientallen bezoekers namen zelfs een van de fietsen meteen in gebruik. Ex-baanwielrenner Teun Mulder gaf, samen met een aantal vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties én de Cleantech Regio, het goede voorbeeld. Op flitsende bikes reden Jos Penninx (portefeuillehouder Duurzame Mobiliteit Cleantech Regio), mobiliteitsregisseur Oscar Roelofs en programmanager Arjan Brink een paar snelle rondjes over de baan.