Aanmelden:
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Webinar Stap In Laadinfra op 7 oktober

Op 7 oktober 2021 organiseren Port of Logistics Overijssel, Logistics Valley, provincie Overijssel en provincie Gelderland een verdiepingssessie STAP IN Laadinfra. Het webinar is gratis toegankelijk en vindt plaats van 15.00  uur tot 16.15 uur.

De Nederlandse binnensteden moeten gezonder, groener en klimaatneutraal worden.

Binnen enkele jaren kunnen bestelauto’s en busjes met verbrandingsmotor diverse binnensteden niet meer in. Het aantal elektrische voertuigen in Nederland groeit sterk. Een mooie ontwikkeling, maar ze moeten wel allemaal kunnen opladen. Kan het netwerk deze toenemende vraag naar stroom wel aan? Wie speelt welke rol bij het realiseren en beheren van laadinfra? En is laden nog wel nodig over twintig jaar? We geven antwoord op deze vragen en gaan de diepte in om de volgende stap te zetten in laadinfra.

Programma

  • Maarten Venselaar van Enexis Energietransitie & Netwerken vertelt hoe het werkt als bedrijven een aansluiting voor laadinfrastructuur nodig hebben op het energienetwerk. En hoe het zit met de capaciteit op het netwerk.
  • Laadconsulent Marco Vellema schetst de Oost-Nederlandse aanpak van de provincies Gelderland en Overijssel om laadinfra voor logistiek te stimuleren.
  • Robert van den Hoed is voorzitter van de werkgroep logistiek van de Nationale Agenda Laadinfra (NAL). Hij kan vertellen wat NAL doet om te voorkomen dat laadinfra een beperking wordt om de te elektrificeren.
  • Martino Schoenmakers van Sligro Food Group vertelt hoe zij samen met vervoerders omgaan met elektrisch rijden en laadinfrastructuur.
  • In het programma is voldoende ruimte om via de chat uw vragen te stellen. Gastheer voor dit webinar is logistiek makelaar Freek Boele.

Voor wie?

De verdiepingssessie STAP IN Laadinfra is bedoeld voor alle professionals die met laadinfrastructuur te maken hebben of krijgen; gemeenten, ondernemers, fleetmanagers, netbeheerders etc.

Aanmelden

U kunt zich aan melden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Enkele dagen voor het webinar ontvangt u een link om de uitzending te kunnen volgen.