Woensdagmiddag 30 mei overhandigde burgemeester Jos Penninx van de gemeente Voorst de eerste vrachtfiets in zijn gemeente aan Zekai Koyuncu, eigenaar van FM Döner in Twello. Door middel van de vrachtfietsactie heeft Zekai de fiets een week lang gratis kunnen proberen. 

Wat is een vrachtfiets?

Een vrachtfiets is een gemakkelijk vervoermiddel voor het bezorgen van kleine pakketten en bezorgmaaltijden. Een vrachtfiets is minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen. Hij komt ook op plaatsen waar je met de auto soms niet eens kunt komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper in gebruik.

Vierde in de regio, eerste in Twello

Zekai heeft voor zijn vrachtfiets gebruik gemaakt van de actie van Cleantech Regio. Hij is de vierde ondernemer in de regio en de eerste in Twello die dat doet. Hij verwacht er meer dan 10 ritten per dag mee te doen in en om Twello. Met de fiets vervangt hij een van zijn twee bezorgauto’s en daarmee levert hij een mooie bijdrage aan minder uitstoot, betere bereikbaarheid, een beter leefklimaat en meer parkeerruimte in Twello.

Vrachtfietsactie van Cleantech Regio

De actie van Cleantech Regio is erop gericht om ondernemers kennis te laten maken met de vrachtfiets. Belangstellende ondernemers kunnen de vrachtfiets een week lang gratis proberen. Wanneer het bevalt, kan de ondernemer de fiets aanschaffen met een subsidie van maximaal 50% van de aanschafwaarde. Ook de ondernemer die geen fiets wil aanschaffen, maar gebruik wil maken van een fietskoerierdienst kan subsidie krijgen.

De vrachtfietsactie van Cleantech Regio is inmiddels beëindigd.