Het programma Vlot en Veilig Fietsen innoveert met interactieve inspraak

Cleantech Regio stimuleert fietsen en verbetert daarom fietsroutes. Op de vernieuwde site vlotveiligfietsen.nl krijgen geïnteresseerden alle informatie over fietsroutes én hebben ze inspraak.

De komende maanden worden ontwerpen gemaakt voor de fietsroute F50 Apeldoorn-Vaassen-Epe.   Via de speciale ‘denk mee’-functie op de vernieuwde site vlotveiligfietsen.nl kunnen nu aandachtspunten voor de F50 worden meegegeven.

Laagdrempelig en tijd-onafhankelijk

Met de website kunnen de ontwerpen letterlijk thuis vanaf de bank worden bekeken. Op de website staan alle kaarten van beide routes die uitgewerkt worden: de Baronnenroute via de voormalige treinbaan en de Veluweflankroute die ten zuiden van Vaassen in oostelijke richting afbuigt. Opmerkingen en reacties kunnen via een speciale knop achtergelaten worden. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld aangeven of ze aandacht vragen voor verkeersveiligheid of verlichting. Met gekleurde ‘pointers’ kunnen andere bezoekers zien over welke plekken anderen al opmerkingen hebben gemaakt. 

Inloopavonden blijven belangrijk

Het blijft goed om de leden van de projectorganisatie ook live te kunnen spreken. Daarom worden er ook inloopavonden voor de F50 gehouden. Deze vinden plaats op 9 maart van 17-20 uur in ‘Gewoon gastvrij’ in Wenum en 11 maart van 17-20 uur in ‘De Hezebrink’ in Emst. Specialisten zijn aanwezig om toelichting te geven en alle vragen te beantwoorden. In de ruimte worden tafels geplaatst waarmee de kaarten digitaal bekeken kunnen worden en natuurlijk zijn hangen er ook papieren tekeningen. Bezoekers kunnen op de avond ook via ‘denk mee’ hun aandachtspunten achterlaten. 

Regionale innovatie

Het is nog niet heel gebruikelijk om inspraak over ontwerpen open over het internet te laten plaatsvinden. De Cleantech Regio ziet in deze wijze een kans om meer mensen te bereiken en beter belangen en wensen in beeld te krijgen. Aan de website hebben vooral regionale bedrijven gewerkt. Cleantech Regio hoort graag de ervaringen, zodat ook deze bedrijven geholpen kunnen worden om hun producten verder te verbeteren. www.vlotveiligfietsen.nl