“De vrachtfiets is ideaal voor overdag. We kunnen de bestelbus veel vaker laten staan.”
Valk Vers stapte tijdens de vrachtfietsactie van de Cleantech Regio over op het duurzame vervoermiddel. De maaltijdleverancier bezorgde voorheen alle maaltijden met een bestelbusje. Nu gebruiken zij deze alleen nog ’s avonds voor de langere afstanden.

Valk Vers bereidt elke dag verse en gezonde maaltijden met ingrediënten uit de groentetuin van het Van Der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel. De restaurants op het terrein van het hotel wilden de verse ingrediënten niet voor zichzelf houden. Valk Vers bereidt maaltijden met de groenten uit de groentetuin en bezorgt deze bij mensen thuis of op het werk. Sinds april 2018 gaat de bezorging van de bestellingen ook nog op een gezonde en duurzame manier.

Imagoboost

“De vrachtfiets is uiteraard veel beter voor het milieu”, vertelt operations manager Patricia Viegas da Silva. “Maar er zijn nog meer voordelen. Duurzaam ondernemen hoort er tegenwoordig bij. En als je gezonde, verse producten levert, wil je die eigenlijk niet met een ‘vieze’ bestelauto bezorgen. De vrachtfiets past veel beter bij wie we zijn en wat we willen uitdragen.”

Meer info over de nieuwe vrachtfietsactie van de Cleantech Regio vind je hier