Nog dit weekend kunnen inwoners in omgeving van Apeldoorn-Vaassen-Epe reageren op de schetsontwerpen voor de fietsroute Apeldoorn-Vaassen-Epe. Dit kan via een Denk-mee-kaart op www.vlotenveiligfietsen.nl 

De reactietermijn sluit per 29 maart. Alle reacties worden in een ‘inspraaknotitie’ verwerkt. Deze reacties bestaan uit ideeën en bezwaren. De stuurgroep van dit project ontvangt dit verslag. Op deze manier nemen de betrokken wethouders en gedeputeerden kennis van wat de inwoners en gebruikers van de ontwerpen vinden. We verwachten deze notitie eind april op de site te plaatsen.

Keukentafelgesprekken tot medio april per telefoon

Door de situatie rondom het Corona-virus verloopt de inspraak anders dan vooraf voorzien. In de periode 10 februari tot en met 29 maart waren ook huisbezoeken gepland. Door de strengere maatregelen rondom het coronovirus konden een aantal huisbezoeken na 12 maart niet meer plaatsvinden. Daardoor konden we ook niet de buurt ingaan om contact te leggen met inwoners langs de kansrijke routes.  

De ontwerpwerkzaamheden starten niet eerder dan begin mei, waardoor het nog mogelijk is om een gesprek - per telefoon- over de schetsontwerpen van de fietsroute te voeren. Aanwonenden of ondernemers langs beide tracés die alsnog graag een persoonlijk gesprek willen met één van de projectmedewerkers, kunnen hun contactgegevens sturen naar emailadres  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een medewerker van het projectteam van Vlot Veilig Fietsen neemt dan contact op. 

Goede opkomst bij inloopavonden

Tijdens de inloopavonden op 9 en 11 maart zijn de schetsontwerpen door het projectteam gepresenteerd. Beide avonden werden goed bezocht. Ook de Denkmee-functie op www.vlotveiligfietsen.nl wordt goed gebruikt om aandachtspunten mee te geven aan de projectorganisatie. Daar is het projectteam blij mee. "Verschillende experts werken met de beste intenties aan de schetsontwerpen voor de fietsroute. Maar zien ook niet alles. Het ontwerp krijgt meer kwaliteit met de inbreng van de inwoners uit de omgeving van de fietsroute", aldus projectleider Roland Hendriksen.