Het Corona-virus houdt het land in zijn greep. Ook bewoners en bedrijven in de Cleantech Regio ondervinden dagelijks de gevolgen. Toch is er ook ruimte voor mooie initiatieven. Zowel in Apeldoorn, met hulp van Cleantech Regio, als in Deventer slaan ondernemers de handen ineen: producten van winkels uit de binnenstad worden gratis thuisbezorgd en er zijn ophaalpunten gerealiseerd.

#thuisinapeldoorn

In Apeldoorn slaan ondernemers onder de naam #thuisinapeldoorn de handen ineen om de corona-crisis het hoofd te bieden. Heb je iets nodig uit de binnenstad, maar durf of kun je niet meer naar de winkel? Bestel je product dan online; alles wordt snel en veilig bij je thuis bezorgd. Kijk op apeldoorn-binnenstad.nl/bezorgservice voor meer informatie en deelnemende bedrijven. Logistiek Makelaar Freek Boele hielp vanuit Cleantech Regio de binnenstadondernemers en de gemeente met het opzetten van dit mooie initiatief.

Deventer: ophaalpunt of thuisbezorgd

Ook in Deventer zijn er initiatieven rondom de corona-maatregelen getroffen. Naast de thuisbezorgservice bezorgenindeventer.nl lanceerden ondernemers in een leegstaand pand in Colmschate een ophaalpunt voor klanten. Ideaal voor kwetsbare mensen die niet meer de winkel in durven.