Links:

Aan de slag gaan met elektrisch vervoer: dat kan voor mkb’ers een flinke stap zijn. Toch zijn er tal van mogelijkheden. In ons webinar ‘EV, laadinfra en CO2-normering’ nemen we je mee in de wereld van elektrificeren, slim laden en nieuwe regels rondom CO2-uitstoot. Hoe krijg je inzicht in de voor- en nadelen van alternatieve brandstoffen? Wat is de kracht van zaken samen met andere bedrijven oppakken, zoals op bedrijventerrein Ecofactorij gedaan werd? En hoe bereid je je goed voor op alle regelingen die straks zullen gelden?

Rijnbrink verduurzaamt transport van 4,5 miljoen boeken met EV-scan

Vanaf 2025 moet vrachtverkeer in binnensteden emissieloos aangedreven zijn. In 30 steden in Nederland geldt vanaf begin dat jaar een zero-emissie zone. Ook Rijnbrink, vervoerder van onder meer bibliotheekboeken in Gelderland en Overijssel, staat daarmee voor een grote opgave. Hoe en wanneer stap je in, als het gaat om elektrisch vervoer? 

Teamleider Logistiek Hans Bender liet daarom met ondersteuning van provincie Overijssel een EV-scan uitvoeren door Leonie van Driel van FutureProof. We schreven er eerder al dit artikel over: 'Met EV-scan verduurzaamt Rijnbrink transport 4,5 miljoen boeken'.

VIDEO: Bekijk hier de bijdrage van Leonie en Hans >

De kracht van het collectief: aanpak Ecofactorij is uniek

Bedrijventerrein Ecofactorij is uniek in zijn soort: vertrekpunt is dat ondernemers samen gaan werken op thema’s die hen allemaal raken. Denk aan Energie, Food & Catering , HR-collectief, vergroening en zeker ook mobiliteit. Die opgaven overstijgen de eigen kavel en bedrijvigheid, vertelt programmamanager Wytze Kuijper (bureau ZOOOW!). Collectief aan de slag gaan is dé kracht van een toekomstbestendige Ecofactorij.

VIDEO: Bekijk hier de bijdrage van Wytze >

Normerende regeling voor mobiliteit komt in 2023

Jos Hollestelle van Syndesmo ziet dat de wereld van mobiliteit in hoog tempo verandert. Enerzijds omdat medewerkers zelf om flexibiliteit en duurzaamheid vragen, maar ook omdat er nieuwe doelstellingen en regelgeving worden opgesteld op het gebied van CO2-reductie. Hoewel de randvoorwaarden nog niet helemaal duidelijk zijn, kunnen werkgevers zich nu al voorbereiden op de normerende regeling voor mobiliteit die waarschijnlijk per 1-1-2023 ingaat.

VIDEO: Bekijk hier de bijdrage van Jos >

Liever lezen dan terugkijken?

Ook aan de slag met elektrisch vervoer, laadinfra en/of de normerende regeling?

Neem dan contact op met onze mobiliteitsmakelaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.