De splinternieuwe Mercedes-Benz EQC was een van de deelnemende elektrische auto's aan de Future Mobility Challenge.

Aan de Future Mobility Challenge, die plaatsvond op 2 juli, deden teams mee van verschillende bedrijven en organisaties uit de Cleantech Regio. Stuk voor stuk bedrijven met bijzondere, maar ook noodzakelijke ambities: bijdragen aan een schone en bereikbare regio.

De uitdaging was om in 6 uur tijd zo veel mogelijk punten te verdienen. Een leuk spel, maar met serieuze inhoud. Wat beweegt deze bedrijven om zich hard te maken voor schone mobiliteit? Je ziet het in deze terugblik op de Future Mobility Challenge.

Bron: Arjan de Putter

“We kijken nu anders naar elektrische auto’s”

Laurens Potters, VDR: “VDR Bouwgroep vindt duurzaamheid heel belangrijk. Wat hier in de Cleantech Regio aan mooie initiatieven gedaan wordt, past heel goed bij wat we zelf allemaal doen. Recent hebben we workshop gedaan op het gebied van slimme en schone mobiliteit. Dat levert op dat we anders kijken naar elektrische auto’s, dat we graag op waterstofauto’s over willen stappen en dat we meer medewerkers hebben verleid om op de fiets naar het werk te gaan.”

“We creëren een win-winsituatie voor het bedrijf”

Niels van Schooten (Royal Reesink): "Wij hebben onszelf als doel gesteld om brandstof en daarmee CO2 te reduceren. We hebben een werkgroep opgesteld die samen kijkt naar de mogelijkheden. Zo creëren we een win-winsituatie voor het hele bedrijf."

Elektrisch rijden

Overweeg je om (meer) elektrische auto’s of bestelbussen in je vloot op te nemen? Maar heb je geen idee wat daar allemaal bij komt kijken? Waar je aan moet denken? We bieden je een overzicht van welke vragen je als bedrijf moet stellen, waar je informatie kunt vinden en wat je nodig hebt om je zo goed mogelijk voor te bereiden.