Vrouw stopt telefoon in tas.

Smartphonegebruik in het verkeer komt helaas nog te vaak voor, met alle gevolgen van dien. Advies- en ingenieursbureau TAUW Nederland, met het hoofdkantoor in Deventer, is zich bewust van de rol die de werkgever speelt richting zijn medewerkers die dagelijks op de weg zitten.

In dit kader verzorgde Veilig Verkeer Nederland twee online MONO-workshops bij TAUW. MONO rijden betekent rijden zonder afleiding. Je concentreert je op de weg en je mobiel staat op niet-storen. De online workshop draagt bij aan de bewustwording van de risico’s van afleiding in het verkeer.

Tips om je niet af te laten leiden

Vorig jaar heeft TAUW voor al haar Europese medewerkers een aantal Traffic Rules geïntroduceerd. De principes van MONO rijden zijn daar een belangrijk onderdeel van. Daan van Wieringen, Safety Manager bij TAUW: “Deelname aan het verkeer is één van de belangrijkste risico’s die onze werknemers lopen. Met de Traffic Rules maken we onze medewerkers bewust van hun verantwoordelijkheid voor de eigen veiligheid en die van anderen in het verkeer. Onze medewerkers ontvingen handige tips en adviezen die je helpen om MONO te rijden en je niet af te laten leiden.”

Ook MONO rijden?

Ook meedoen met jouw bedrijf? Kijk voor meer informatie op www.wijrijdenmono.nl of neem direct contact op met Jan Hommes van Veilig Verkeer Nederland (VVN) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.