De post van Sterkliniek Dierenartsen Deventer wordt per half april bezorgd door fietskoeriers. De overstap was snel gemaakt en dankzij de vrachtfietsactie volledig kosteloos! Eigenaar Enne Kwant: “Zo investeert Sterkliniek Dierenartsen in een duurzame, sociale en innovatieve logistieke oplossing.”

Dieselbus uit de vrijdagmiddagspits

Voorheen werd één keer per week post opgehaald bij de dierenkliniek, locatie De Smeenkhof, in Deventer. Dankzij de overstap van Sterkliniek Dierenartsen Deventer scheelt dit elke vrijdagmiddag twee ritten van 9,4 kilometer met een dieselbus in de spits. Kwant vindt het belangrijk dat de stad Deventer schoon en bereikbaar blijft: “Door gebruik te maken van een fietskoerier doe je als ondernemer iets terug voor de stad, de mensen en het milieu.”

Groen en goed(koop) bezorgen

Fietskoerier Deventer slaat de handen ineen met Cycloon Post & Fietskoeriers om de post en pakketten van Sterkliniek Dierenartsen Deventer te bezorgen in Apeldoorn, Deventer, Zwolle en Zutphen. Fietskoerier Deventer haalt, frankeert en distribueert de post. Cycloon Post & Fietskoeriers brengt het grootste deel van de post rond, per fiets natuurlijk. Naast dat deze manier van bezorgen groen is, is het ook nog eens goedkoop: “Voor Sterkliniek Dierenartsen Deventer is het zelfs goedkoper dan onze vorige leverancier.” Beaamt Enne Kwant.

Soepele overstap

“Voor ik het wist was de grote dieselbus al vervangen door een fiets!” zegt Enne Kwant over de overstap naar de fietskoeriers, “Dankzij de gedeelde drijfveer om de wereld net iets beter te maken was het prettig samenwerken, de fietskoeriers staan echt aan de kant van de ondernemer.” De fietskoeriers faciliteren voor ondernemers een snelle overstap zodat zij de bezorging vloeiend kunnen overnemen.

Ook aanmelden?

De vrachtfietsactie van Cleantech Regio is inmiddels beëindigd.

 

Sfeerbeelden Michael Rhebergen small Srgb 14 1

 

 

 

 

 

 

 Fotograaf: Michael Rhebergen