Sparerib Express Deventer was een van de deelnemers aan de vrachtfietsactie van de Cleantech Regio in maart 2018. Inmiddels gebruikt de maaltijdleverancier de vrachtfiets een half jaar. Tot volle tevredenheid: “De fiets heeft alleen maar voordelen.”

Bij de Sparerib Express kun je spareribs en andere maaltijden online bestellen. Woon je in de binnenstad, dan is de kans groot dat de warme hap per vrachtfiets bij je wordt afgeleverd.  Manager Peter Reurink vertelt enthousiast over zijn ervaring met dit duurzame vervoermiddel. “De fiets heeft alleen maar voordelen. Wij gebruiken de Ebike4Delivery voor korte ritten tot 5 kilometer tot 10 keer per dag. Opvallend genoeg gaat de bezorging van de maaltijden per fiets net zo snel en soms zelfs sneller dan met de auto. Dit komt doordat je met de fiets gemakkelijk door alle straten kunt, terwijl je met de auto rekening moet houden met eenrichtingsverkeer en parkeermogelijkheden.”

Sinds de aanschaf van de vrachtfiets is Reurink veel minder geld kwijt aan benzinekosten. “De fiets is dus ook financieel een aantrekkelijk alternatief voor de auto. En: supergoed voor je imago. Wij dragen zichtbaar bij aan een schone omgeving, en daar wordt iedereen blij van!”

Peter Reurink adviseert andere ondernemers om te kijken of zij ook de vrachtfiets kunnen inzetten voor hun transport.

 

“Zeker in de stad is de vrachtfiets een echte aanrader.”

 

Meer info over de nieuwe vrachtfietsactie van de Cleantech Regio lees je hier